Két siker, egy vereség női labdarúgó NB II-ben

2024.05.23. 15:17

A ZTE FC már befejezte, az FC Nagykanizsa otthon zár

Teljes zalai sikert hozott a női labdarúgó NB II. Nyugati csoport legutóbbi játéknapja, hiszen az FC Nagykanizsa és a ZTE FC is győzött. Viszont a kanizsaiak korábbi halasztott mérkőzésüket is pótolták, ezen már nem sikerült nyerniük a Csepel ellen.

Zaol.hu

Nagy-Fáró Dorottyáék (a labdával), azaz a kanizsaiak még játszanak egy meccset, de a ZTE FC (fehérben) már befejezte

Fotó: Szakony Attila

Paksi SE–ZTE FC 0-2 (0-2)

Paks, 50 néző. Jv.: Alafi.

ZTE FC: Kiss – Szegedi (Bicsák), Tóth, Simon, Hannnig, Pupos (Major), Varga (Király), Kopcsándi, Harsányi, Vitusz, Fata (Mezőfi). Edző: Pergelné Kalamár Andrea.

Gólszerzők: Mezőfi (20.), Szegedi (31.).

Az idény utolsó mérkőzését játszotta a ZTE FC, mivel az utolsó fordulóban szabadnapos lesz. A tabellán a vendégek mögött álló hazaiak ellen a kék-fehérek rögtön támadólag léptek fel, és a zalaiak fölénye megérdemelt sikert ért.

Pergelné Kalamár Andrea: „Végig mi irányítottunk, győzelmünk teljesen megérdemelt.”

FC Nagykanizsa – FC Ajka 2-1 (2-0)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Andrejek.

FCN: Sebők - Domján-Köröcz, Németh P., Szabó Zs., Gergelics, Kaszás, Molnár II R., Nagy-Fáró, Sóstai, Szollár B., Balassa D. Edző: Benedek József.

Gólszerzők: Gergelics (24.), Szollár (44.), illetve Csik B. (59.)

A hazaiak meg tudták szerezni a vezetést Gergelics Cintia révén. Szollár Bernadett az első félidő végén lőtt egy bombagólt, s a második játékrészben ugyan az FC Ajka szépítésével visszajött a meccsbe, de alapvetően a mérkőzést továbbra is kontrollálta Benedek József edző együttese.

Benedek József: „Végig kezünkben volt a találkozó, helyenként kimondottan jól is játszottunk, s nagyon fontos volt, hogy közvetlen riválist sikerült legyőznünk.”

Kizotti Csepel TC – FC Nagykanizsa 7-1 (4-0)

Budapest, 50 néző. Jv.: Sovány.

FCN: Sebők – Fülöp J., Németh P., Szabó Zs., Gergelics, Pintér D. (Vékási), Molnár II R., Nagy-Fáró, Sóstai, Szollár B., Balassa D. Edző: Benedek József.

Gólszerzők: Terdik (5., 8., 36., 52., 70), Németh A. (11.), Kardosi (61.), illetve Szollár (84.)

Halasztott bajnokiját játszotta le két nappal később az FC Nagykanizsa  női csapata, ráadásul a második helyezett Csepelhez látogatott. A hazaiak ki is használták az otthoni pálya előnyét, hiszen nyertek, viszont Szollár Bernadett szépítés gyanánt félpályás gólt szerzett.

Benedek József: „Igyekeztem fejben levenni a terhet a csapatról, s a bajnokság zárásaként a hétvégi hazai,  Pápa elleni találkozó jóval fontosabbnak tűnik.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!