Hosszú távon győz az elkötelezettség

2024.06.14. 17:17

Semmelweis-nap a nagykanizsai Csónakázó-tónál

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis napi ünnepségét pénteken a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház. A rendezvény keretében kinevezéseket, dicséreteket adtak át.

Pásztor András

Dr. Brünner Szilveszter főigazgató és a Semmelweis-emlékérem tulajdonosa, Varga Tiborné Karakai Andrea

Fotó: Szakony Attila

Az ünnepségen dr. Brünner Szilveszter, a kórház főigazgatója úgy fogalmazott: a modern technológiáknak köszönhetően ma a gyógyítás sosem látott magasságokba emelkedett, ugyanakkor komoly lelki terhet jelent, ha még ezen eszközök és műszerek segítségével sem tudnak segíteni olykor a betegeken. Mégis a gyógyító hivatás legszebb pillanatai azok, amikor sikerül visszaadni valakinek az egészségét.

Az ünnepségen részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki kiemelte: a régió legfelkészültebb kórháza a kanizsai intézmény, majd ígéretet tett arra, hogy minden erejét latba veti a jelenlegi szakmai nívó fenntartására.

Balogh László polgármester pedig azt mondta: rövid távon veszíthet a hivatás, az erkölcs és a hit, amint azt Semmelweis élete is mutatja, de ez az elkötelezettség hosszú távon mindig győz. Hiszen a gyógyító ember nem önmagáért létezik, nem a mindentől független világ szereplője, hanem a küzdelem maga, aki minden bizonytalanság közepette, minden megjósolhatatlan helyzetben igaz emberként állja a legnagyobb kihívásokat.

A hivatalos ünnepség keretében adjunktusi kinevezést vehetett át dr. Böröcz Márk (fül-orr-gégegyógyászat), dr. Farics Ákos (általános sebészet), dr. Herman Beáta (gasztroenterológia), dr. Matyijcsik Sándor (traumatológia), dr. Parti Krisztina (általános sebészet), dr. Szügyi Anett (pszichiátria), dr. Tóth Zoltán (fül-orr-gégegyógyászat). Emellett számos dolgozó részesült főigazgatói dicséretben, továbbá Varga Tiborné Karakai Andrea, az újszülött részleg vezető ápolójának munkáját Semmelweis Emlékéremmel ismerték el.

A délután további részében főzőversenyt is rendeztek, illetve megválasztották a kórház szépeit is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában