Beindult a hegyikerékpáros szezon

2024.04.22. 10:00

Kerékpárral, rollerrel és futva - remek eredmények a Green Zone-ZKSE-től

Több versenyen, illetve több sport- és szakágban is remek eredményeket értek el a közelmúltban a zalaegerszegi Green Zone-ZKSE tagjai.

Varga Andor

Három sportág, három versenyző, egy egyesület: Forgács Patrik, Pálfy Antal és Nagy Balázs is nagyszerűen versenyzett

Forrás: ZKSE

Ausztriában Langenlois adott otthont a 32. Kamtal Trophy elnevezésű hegyikerékpáros viadalnak, ahol Endrédi Máté képviselte az egerszegieket. Az első éves junior versenyző nagyon elfáradt a meglehetősen hosszú, másfél órás versenyen és némileg csalódott is volt, mert úgy érezte, nem ment úgy a bringa, ahogy szerette volna. Ám pár nap távlatából már biztosan tud örülni az eredménynek: 60 induló közül a 34. helyen zárt, az elsőévesek közt pedig hetedik lett.
Közben Tótvázsonyban Forgács Patrik képviselte a klubot a 3. Gran Gella Giro Kupa országúti viadal U17-es kategóriájában. A mezőny három kört teljesített a 24 kilométer hosszú, 350 méter szintemelkedést tartalmazó pályán. Patrik az első két forduló során az élmezőnnyel haladt, majd a záró kör elején meglépett a többiektől és végül több, mint hatperces előnnyel, az első helyen érkezett a célba.
Ismét hallatott magáról Pálfy Antal is, aki Budakalászon vett részt az ultrafutók Omszki Ultra 100 Sallai Zsuzsi Emlékversenyén. És szenzációsan versenyzett: 11 óra 22 perc alatt teljesítette a 101,4 km-es távot.
Ugyanekkor Pápán zajlott le a Pannon Pumptrack kupasorozat első 2024-es versenye. A zalai színeket itt Nagy Balázs képviselte és kiválóan kezdte a szezont: a rolleresek kategóriáját megnyerte, a bicikliseknél pedig a 6. helyen végzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában