Remek hajrá a Kanizsától

2024.04.21. 19:42

Jól küzdöttek a zetés fiatalok a labdarúgó NB III-ban

A labdarúgó NB III 25. fordulójában mindkét zalai csapat idegenben lépett pályára.

Varga Andor

Kékben Kovács Barnabás (ZTE II.) védekezik a Haladás VSE elleni, két héttel ezelőtti hazai bajnokin

Fotó: Szekeres Péter

Délnyugati csoport

FC Dunaföldvár–FC Nagykanizsa 1-1 (0-0)
Dunaföldvár, 150 néző. Jv.: Sveda.
FCN: Kálovits – Szabó, Zsemlye, Szanyi, Varga – Kovalovszki, Pintér – Winkler (Szökrönyös, 60.), Szilágyi, Lőrincz – Kondor (Major, 60.). Edző: Gombos Zsolt.
Gólszerző: Tóth M. (55.), illetve Major (65.).

A bronzérem megszerzése szempontjából rendkívüli jelentőségű mérkőzésen a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, ami az első félidőben szögletek sorában, valamint egy a kapus támadása miatt meg nem adott gólban nyilvánult meg. A második félidő elején a hazaiak kihasználták a kanizsai védelem egy megingását, vezető góljukkal pedig elvileg új meccsnek kellett kezdődnie. Valóban így is történt, a Kanizsa aktívabb lett és támadni kezdett, aminek tíz perc múlva – hazai kapushiba után – egyenlítés lett az eredménye. A 70. percben Kovalovszki kiharcolt, majd csúnyán fölé vágott egy büntetőt. A hajrá a vendégeké lett, a Kanizsa egymás után vezette a veszélyes akciókat, de vagy a támadók hibáztak, vagy a földvári kapus mutatott be bravúrt.

Gombos Zsolt: „Az első félidőben az történt, amire számítottunk: nagy küzdelem és sok ívelés, igazságos döntetlen eredménnyel. Fordulás után 1-0-ig az ellenfél dominált, ám hátrányban a csapat nagyon jól reagált, átvettük a játék irányítását. Az egyenlítés mellett büntetőt hibáztunk és számos ziccerünk volt, amiből gólt kellett volna szerezni. A lényeg, hogy megmutattuk: nem felejtettünk el focizni.”

A kanizsaiak másik üldözője, a Kaposvár is döntetlent játszott, így a tabellán a bronzéremért zajló versenyfutásban nem változtak a viszonyok.

Északnyugati csoport

III. Ker. TVE–ZTE FC II. 4-2 (3-1)
Budapest. Jv.: Ujhelyi.
ZTE II.: Sinkó – Deme, Boros (Mulasics, 54.), Wolf, Bodrogi, Kozári, Lengyel, Balabás (Varga L., 72.), Molnár (Györe, 72.), Baloteli (Zsiga, 54.), Kámi (Dobos, 89.). Edző: Koller Zoltán.
G.: Szalka (9., 91.), Kamarás (21.), Buda (44.), ill. Boros (34.), Bodrogi (55.).

A dobogóért küzdő hazaiak voltak a találkozó esélyesei, különösen, hogy a kiesés ellen küzdő vendégek ezúttal visszajátszók nélkül vették fel a harcot. Gyorsan megszületett a hazaiak nyugtató első találata, az első félidő feléhez érve pedig már kétgólos volt a fővárosi előny. A zetések becsületére válik, hogy nem zuhantak össze ebben a helyzetben, még a szépítés is összejött, igaz, a szünet előtti utolsó pillanatban a Kerület ismét „kikerekítette” az előnyét. Fordulás után megint a ZTE II. percei következtek, az egerszegi csapat újra csökkentette hátrányát, majd ment előre az egyenlítésért. Ez sajnos nem jött össze, sőt, a kinyíló zalai csapat ellen a hosszabbításban a házigazda megadta a kegyelemdöfést.

A ZTE II. 16 pontjával továbbra is az utolsó előtti helyen áll a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában