Sikeres tőrvívók

2024.03.12. 10:30

Simon Borbálát és Rubin Mattiát köszöntötték Zalaegerszegen

Két tehetséges és már komoly eredményeket elért tőrvívót köszöntöttek hétfő délután a zalaegerszegi városházán. Simon Borbála és Rubin Mattia a közelmúltban megrendezett nápolyi kadett és junior vívó Európa-bajnokságon szerepelt.

Kerkai Attila

A képen balról Fekete Gábor, Simon Borbála, Rubin Mattia, Balaicz Zoltán és Darabos Géza

Forrás: ZH

A Nápolyban rendezett kadett Eb-n Simon Borbála, a ZVE tehetsége a magyar leány csapattal az ötödik helyen végzett, míg klubtársa, Rubin Mattia a junior férfiak csapatversenyében a válogatottal bronzérmet szerzett. Ennek apropóján szervezett az önkormányzat és a polgármester fogadást, előbb viszont Darabos Géza, a Zalaegerszegi Vívó Egylet elnöke adott összefoglalót a ZVE közelmúltjáról, amióta 2014-ben az új elnökség került az egylet élére.

Az elnök kihangsúlyozta, hogy a vívás természetesen nem velük kezdődött Zalaegerszegen, hiszen közel hatvan éve, hogy a Z. Dózsában megvetette a lábát a sportág, majd 1991-ben megalakult a ZVE, melynek az eddigi "aranykora a kétezres évek elejére tehető, amikor több tehetséges válogatott tőröző került ki ebből a műhelyből, és kiemelkedő versenyeket is rendeztek Zalaegerszegen, 2005-ben például felnőtt Európa-bajnokságot. A sikeres időszakot követően viszont változások történtek a klub vezetésében, a korábbi vezetőedző távozott a klubtól.

Egy átmeneti időszak után 2014-ben alakult meg az új elnökség, amely kettéválasztotta a szakmai és a klubvezetést. Az egyesület vezetése több célt tűzött maga elé. Ilyen volt a szakmai munka megerősítése, a korábbi vívók és pártolók visszacsábítása, valamint az infrastuktúra fejlesztése. Mindezek terén folyamatosan léptek előre, 2020-ban a megújult Mindszenty-iskolában átadták az önálló vívócsarnokot, ami az ország legmodernebb ilyen jellegű létesítménye lett. 2021-től Fekete Gábor vezetőedző érkezett a ZVE-hez, az eredmények folyamatosan javulnak, a 2023-as rangsorban a tőr szakágban a ZVE a 10. legeredményesebb egyesületté lépett elő.

Mindezek után Fekete Gábor vezetőedző is szólt néhány mondatot fiataljaik fejlődéséről, majd Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket. Úgy fogalmazott, hogy büszkének kell lenni Simon Borbála és Rubin Mattia eredményeire, akik azt is megmutatták, hogy lehetnek példaképek kortársaik számára. A városi első embere kiemelte: mindenki tehetséges valamiben, de ezt a tehetséget meg kell találni, hogy kiteljesedhessen. Mindkettejüknek gratulált és emléklapot adott át nekik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában