Bravúros sikerekkel felsőházban a Kanizsa Sörgyár SE

2024.03.07. 10:00

Minden várakozást felülmúló dél-zalai szereplés a női asztalitenisz Extraligában

Legjobb játékosa nélkül, két bravúros győzelmet aratva zárta a női asztalitenisz Extraliga alapszakaszát a Kanizsa Sörgyár SE, mely ezzel felülmúlt minden várakozást és a felsőházi rájátszásban folytathatja.

Varga Andor

A Kecskemét ellen győztes trió: Radmila Tominjak, Végh Zsuzsanna és Orbán Flóra

Fotó: KSSE

Az alapszakasz utolsó három fordulóját Budapesten, a BVSC termében rendezték meg, ahová a dél-zalaiak alapembere, Vejnovic Ivana nem tarthatott a csapattal. Az együttes abban a tudatban „futott neki” a három mérkőzésnek, hogy egy győzelemmel talán, kettővel pedig biztosan a felsőházba kerül.

Pingpongozz Velünk SE Soltvadkert–Kanizsa Sörgyár SE 3:4

A zalai győztesek: Tominjak (2), Orbán, Gvozdenovic.

Párosban nagyon hiányzott Vejnovic, egyéniben viszont sikerült őt pótolni. A legkellemesebb meglepetést Orbán Flóra okozta, aki magabiztos játékkal legyőzte az ifjúsági válogatott Müller Evelint, s ezzel eldöntötte a találkozót.

Kiskunmajsai AC–Kanizsa Sörgyár SE 5:2

Gy.: Tominjak (2).

A zalaiak két játékossal voltak kénytelenek kiállni a találkozóra és így nem volt esélyük a négy közé igyekvő ellenfelükkel szemben. Úgy sem, hogy Tominjak ismét „hozta magát”.

Kecskeméti Spartacus–Kanizsa Sörgyár SE 3:4

Gy.: Végh (2), Tominjak és a Végh-Tominjak páros.

Kanizsai részről elsősorban Végh Zsuzsanna meccse volt ez a találkozó, hiszen beugróként maximálisan teljesített: amelyik meccsen szerepet kapott, győztesen hagyta el a játékteret. A bravúros sikerhez természetesen nagyon kellett Radmilla Tominjak teljesítménye is, a győzelem pedig azt jelenti, hogy a dél-zalai együttes a felsőházba került és a szezon következő részében a négy közé kerülésért küzdhet.

Igazi csapatként harcolva értük el ezt a sikert, mindenki hozzátette a magáét a bravúrhoz – értékelt Jakabfi Imre csapatvezető. – Tominjak mindhárom meccsen játszott, hat egyéni találkozóból ötöt megnyert, igazi húzóember volt. A Kecskemét elleni siker Végh Zsuzsi érdeme, míg Gvozdenovic a Soltvadkert ellen hozott nagyon fontos győzelmet. Orbán Flóra pedig végre elhitte, hogy bárki ellen van keresnivalója. Sajnos úgy tűnik, Vejnovic Ivanára hosszú ideig nem számíthatunk, így nélküle próbálunk újabb bravúrokat elérni. A legjobbak között a Budaörs és az Erdért ellen emberi számítás szerint nem lesz sanszunk, de a többi mérkőzésen akár felboríthatjuk a papírformát. Innentől pedig számunkra minden ajándék, hiszen a szezon előtt a biztos bentmaradást tűztük ki célul a csapat elé.

Jakabfi Imre elmondta még: sikereiket beárnyékolja az egyesület nehéz anyagi helyzete, még a bajnokságtól való visszalépés is benne van a pakliban. De természetesen mindent megtesznek, hogy ezt elkerüljék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában