Bognár villanásaira a második félidőben válaszolt az egerszegi csapat

2024.03.10. 21:58

Kétgólos hátrány után szerzett egy pontot a ZTE FC

A labdarúgó NB I. 24. fordulójának zárómérkőzését vasárnap este Zalaegerszegen rendezték, ahol a ZTE FC az MTK Budapestet fogadta. A fővárosiak kétgólos előnybe kerültek, de a második félidőben egyenlítettek.

Kerkai Attila

Kiss Bence (középen) nagy lendülettel indul meg két vendégjátékos között még az első félidőben

Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC - MTK Budapest 2-2 (0-2)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2124 néző. Jv.: Rúsz (Kóbor, Berényi).

ZTE FC: Dombó - Várkonyi, Safranov, Csóka - Szendrei, Bedi, Sankovic, Kiss B. (Hadida, 46.), Mim - Croizet (Gruber, 46.), Mance (Sajbán, 89.). Vezetőedző: Márton Gábor.

MTK Budapest: Demjén - Varju, Hej, Kádár, Nagy Zs., Antonov (Kovács P., 89.) - Koszkovszky, Bognár, Kata - Németh K. (Jurina, 73.), Molnár R. (stieber, 79.) Vezetőedző: Horváth Dávid.

Gólszerzők: Csóka (52.), Gruber (54.), illetve Bognár (26., 33.),
Sárga lap: Varju (28.), Molnár R. (69.).

A ZTE FC együttese úgy léphetett pályára, hogy győzelme esetén utolérheti a fővárosi riválist, sőt meg is előzheti, s nem mellékesen: a kieső helyezésektől is tovább távolodhat. Mindkét vasárnap esti mérkőző csapat legutóbbi találkozóján kikapott, így érthető volt, hogy ezúttal javítani szeretett volna.

Az MTK kapuját természetesen az a Demjén Patrik védte, aki a nyáron négy, a ZTE FC-ben eltöltött szezon után igazolt a fővárosiakhoz. Lendületesen indult a mérkőzés, sőt, a 4. percben egy szöglet után a berobbanó Csóka hat méterről bődületes erővel találta telibe a felső lécet. Az egerszegiek lendülete pedig nem hagyott alább, sorra vezették az akcióikat, de lövéseik (főleg Mance-é) elkerülték a kaput. Az MTK egyáltalán nem játszott alárendelt szerepben, sőt, a fővárosiak kifejezetten szépen adogatva játszottak és szőtték akcióikat, így folyamatosan résen kellett lennie a hazai védelemnek is. A ZTE az előre ívelt labdákkal főleg a Croizet-Mance párost kereste, de erre azért számítottak a vendégek is... Aztán elérkezett a 26. perc és vezetett az MT. A vendégek addig-addig adogattak a zalai tizenhatos előtt, míg a labda visszakerült Bognárhoz, aki húsz méterről nagy gólt ragasztott a kapu bal oldalába, 0-1. Némileg váratlan volt ez a találat, hiszen nem sok helyzete volt addig az MTK-nak, annak ellenére, hogy mezőnyben szépen adogatott. A lövés váratlansága és a kivitelezés viszont szép volt. A 33. percben pedig már kettővel vezetett a vendégcsapat. Molnár Rajmund volt az előkészítő, aki előbb lőtt, de ezt védte Dombó, majd aztán Molnár játszotta meg Bognárt, aki az ötös bal sarkától ballal remekül helyezett a kapuba, 0-2. Fel volt tehát adva a lecke a ZTE FC-nek, hiszen a kétgólos hátrány egyáltalán nem volt kényelmes helyzet, főleg nem hazai pályán


Két friss embert küldött pályára Márton Gábor a ZTE FC vezetőedzője a másodikfélidőre és lefutva még nem volt semmi. Úgy meg pláne, hogy gyorsan jött a szépítés. Az 52. percben Hadida ívelt fel egy szabadrágást, Csóka 7 méterről fejelt és a földről felpattanó labdát Demjén már csak beljebb tudta segíteni, 1-2. És jött a második egerszegi gólt is! Az 54. percben a csereként beállt Gruber kényszerítőzött a jobb oldalon Szendreivel, a visszakapott labdával kapu felé fordult Nagy Zsoltot kicselezte és hét méterről nagy erővel vágta a kapuba, 2-2. Márton Gábor cseréi bejöttek, Hadida gólpasszt adott, Gruber pedig gólt lőtt és hol volt még a vége. Mindenesetre visszajött a meccsbe a ZTE FC, a közönség pedig ráérzett, hogy itt még meglehet a győzelem. A 60. percben Bognárnak volt egy nagyon veszélyes lövése, hiszen az MTK-nak sem kellett még lemondania semmiről. Felpörgött a meccs, de nagyobb helyzet nem adódott egyik oldalon sem. A fáradtság olykor már érezhető volt egy-egy megoldásnál, így érkezett el a hajrá. Akadt egy kínosan hosszan és körülményesen elvégzett MTK-szabadrúgás, aminek a következménye az lett, hogy Márton Gábor kapott sárga lapot Rúsz Márton játékvezetőtől... A kérdés az volt, hogy lesz-e győztes gól a találkozón, amihez közel állt egy alkalommal az MTK, de Safronov jókor lépett közbe és pattant a lábáról szögletre a labda.

A vége 2-2 lett, mindkét csapat egy-egy ponttal gazdagodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában