Négy zalai pont a tavaszi nyitányon

2024.03.07. 16:40

A ZTE nyert, a Kanizsa pedig döntetlent játszott a női labdarúgó NB II.-ben

A két zalai csapat 4 ponttal gazdagodott a női labdarúgó NB II. Nyugati csoportjának elmúlt hétvégi tavaszi nyitányán.

Kühne László

A labdával a zetés Tóth Krisztina, háttal a kanizsai Szollár Bernadett az őszi zalai rangadón

Fotó: Archív/SzP

ZTE FC–Kelen SC 3-0 (2-0)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Tóth K.

ZTE: Kiss-Nagy, Szegedi (Tollár), Hetyei (Varga), Tóth (Fata), Simon (Nyári), Hannig, Pupos (Király), Harsányi (Major), Vitusz, Mezőfi. Edző: Pergelné Kalamár Andrea.

Gólszerzők: Vitusz (2), Tóth.

Az egykor szebb napokat látott fővárosiak ellen idény eleji formában kezdte a mérkőzést a hazai csapat. Ennek ellenére gyorsan megszerezték a vezetést az egerszegiek. Az első 25 perc végén már két góllal vezetett a ZTE, majd a második félidőre feljavult a hazaiak játéka: a kék-fehérek uralták a találkozót, de csak egy további gólt sikerült szerezniük. A házigazda végül hullámzó játékkal is biztosan nyerte meg a mérkőzést.

Pergelné Kalamár Andrea: „Ezúttal a legfontosabb a három pont megszerzése volt. A játékunkban még van hová fejlődni, ezen dolgozunk a folytatásban.”

FC Nagykanizsa–Pécsi VSK 1-1 (0-0)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Molnár-Sáska.

FCN: Sebők – Molnár R., Gergelics, Farkas Cs. (Balassa D.), Németh P., Szollár, Sóstai, Szabó Zs., Nagy-Fáró (Fülöp J.), Kaszás (Pintér D., Vékási F), Domján-Köröcz. Edző: Benedek József.

G.: Domján-Köröcz (88.), illetve Mánya (58.).

A kanizsaiak az ősszel Pécsett 4-3-ra nyertek, majd a csapatok idővel tabellaszomszédokká váltak. A dél-zalaiak célja nem is lehetett más ezúttal, mint a három pont begyűjtése. A találkozó aztán nagy küzdelmet hozott, melyben fordulás után a vendégek szereztek vezetést. A hazaiak nem adták fel és ha nem is sziporkázva, de lelkes játékkal a 88. percben eljutottak az egyenlítésig, amikor Domján-Köröcz Bianka volt eredményes.

Benedek József: „Ismét bebizonyosodott: nem minden a labdabirtoklás. A támadó harmadban kell hatékonyabbnak lennünk. Van ilyen mérkőzés, hogy nem jön be semmi, legközelebb jobb lesz.”

A ZTE az 5., a Nagykanizsa pedig a 8. helyen áll a csoport 12 csapatos tabelláján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában