Kovács Lőrinc nagy dobása

2024.03.20. 10:00

A Zalaszám-ZAC dobóatlétái kitettek magukért

Arany, ezüst, bronz... A teljes éremkollekcióval zárta a Zalaszám-ZAC dobó szakága a téli dobóbajnokságot, hiszen mindhárom színű medálból jutott az egerszegieknek.

Kerkai Attila

Balról az érmes atléták, Kovács Lőrinc, Kozma Ádám és Nagy Roland, jobbról edzőjük, Bognár Szabolcs

Forrás: ZH

A budapesti Lantos Mihály Sportközpontban rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség az U20-as, U18-as és U16-os téli dobó magyar bajnokságot. Az eseményen természetesen ott voltak a Zalaszám ZAC fiataljai is, akik nem maradtak érmek nélkül.

Kovács Lőrinc az ifjúságiak (U18) mezőnyében állt fel a dobogó legfelső fokára a diszkoszvetés után, eredménye pedig, amely új egyéni csúcs is, túlszárnyalta a nyári U18-as Európa-bajnokság nevezési szintjét. A juniorok (U20) között diszkoszvetésben Kozma Ádám második, Mózer Benedek pedig az értékes negyedik helyet szerezte meg a meglehetősen erős mezőnyben. A serdülők (U16) mezőnyében pedig Nagy Roland szerzett bronzérmet, ugyancsak diszkoszvetésben. Bognár Szabolcs edző tanítványai kitettek magukért a téli szezon utolsó versenyén, és nyugodtan kezdhetik meg a felkészülést a nyári szezon hazai és nemzetközi versenyeire.

Eredmények. U16. Diszkoszvetés: 3. Nagy Roland (Zalaszám-ZAC) 49,93. U18. Diszkoszvetés: 1. Kovács Lőrinc (Zalaszám-ZAC) 53,06. U20. Diszkoszvetés: 2. Kozma Ádám (Zalaszám-ZAC) 48,01, 4. Mózer Benedek (Zalaszám-ZAC) 44,68, 9. Ravadics Benjamin (Zalaszám-ZAC) 35,17, 11. Köcse Roland (Zalaszám-ZAC) 33,86.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában