Hamarosan az Eb-re figyelnek már

2024.02.20. 16:30

ZVE: arany- és bronzérem, valamint egy döntős helyezés

Piliscsabán, az Esztergomi Vívó Egyesület szervezésében a szezon utolsó előtti Fülöp Mihály Magyar Kupa versenyét gyermek, újonc és serdülő korosztályban A ZVE vívói is ott voltak, kadet és junior tőrözőik, Simon Borbála és Rubin Mattia pedig Mátraházán, edzőtáborban készültek a korosztályos Európa- bajnokságra.

Kerkai Attila

Képmontázsunkon balról Bóbics Ádám és Gróf Domonkos, jobbról Bagosi Borka edzőjükkel, Simon Kristóffal

Forrás: ZH

A junior Európa-bajnokságot Nápolyban rendezik meg február 26-29, között, ahová a válogatók során a ZVE két fiatalja, Simon Borbála és Rubin Mattia is kvalifikálta magát. Az elmúlt hétvégén pedig klubtársaik Piliscsabán szerepeltek és hat versenyszámban összesen 16 zalaegerszegi fiatal vívó képviselte az egyesületet. A ZVE szempontjából a legeredményesebb verseny az újonc fiúk tőrversenye lett, hiszen Bóbics Ádám megnyerte a viadalt és aranyérmet szerzett, míg Gróf Domonkos, aki éppen Bóbics Ádámtól szenvedett egyedül vereséget az elődöntőben, a dobogó harmadik fokára állhatott. Egész napos eredményes vívással Delacasse Vilmos a nyolcaddöntőig jutott és végül a 14. helyen zárt. Az újonc leány korcsoportban ezúttal Bagosi Borka szoros asszóban lemaradt a nyolcas döntőről és a 10. helyen végzett. A serdülő fiúk viadalán Gróf Domonkosnak sikerült a legjobban a versenyzés, aki az egy korosztállyal idősebbek között a 8. helyen végzett, míg Bóbics Ádám a 10. helyet szerezte meg. A serdülő lányok viadalával záródott a hétvége, a szintén a fiatalabb korosztályba tartozó Bagosi Borka az 5. helyezést szerezte meg, csapattársa, Tóth Abigél a 16. helyen végzett.

A ZVE fiataljait Fekete Gábor vezetőedző, valamint Simon Kristóf és Pataki Zoltán edzők készítették fel, akik a helyszínen is segítették a sportolókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában