Női kosárlabda: már biztos a felső ági rájátszás

2024.02.14. 10:30

ZTE NKK: végig vezetve nyertek az egerszegi lányok

Győzelemmel folytatta szereplését a ZTE NKK, a női kosárlabda Amatőr NB I. Fehér csoportjában. Azt a Nyíregyházát győzte le biztosan Rózsás Gábor együttese, mellyel egy héttel korábban is találkoztak, de akkor idegenben, és vereséget szenvedtek.

Kerkai Attila

Jurkó Noémi (fehérben) jó teljesítménye is kellett a ZTE NKK magabiztos sikeréhez

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTE NKK–Nyíregyházi Kosársuli 80-64 (24-20, 18-16, 17-7, 21-21)

Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok, 150 néző. Jv.: Benedek, Szecsődi.

ZTE NKK: Óházy 17/3, Kovács G. 16/6, Szórád 7/3, Ács A. 9/3, Jurkó 20/6. Csere: Horváth Fru. 8, Szakonyi-Nagy, Péterfi 3/3. Edző: Rózsás Gábor.
Nagyon motivált és fegyelmezett volt a hazai csapat, a 2. percben már 9-0-át mutatott az eredményjelző. Az első félidőben több felzárkózási kísérlete volt a vendégeknek (14-14, 28-24, 39-36), de ezeket rendre visszaverte a ZTE NKK. Fordulás után aztán még egy lapáttal rátettek a zalaiak. Előbb ismét tíz pont fölé kúszott a különbség (48-36), majd 55-40 lett az eredmény. Fokozatosan növelték tehát előnyüket az egerszegi lányok, elsősorban agresszív védekezésüknek köszönhetően. A negyedik negyedre már csak egy nyitott kérdés maradt, nevezetesen az, hogy mennyi lesz a végén. Végül végig vezetve 80-64-re sikerült magabiztosan győzedelmeskedni.

Rózsás Gábor: „A héten a saját játékunkra, a védekezésünkre fókuszáltunk, és nagyon örülünk, hogy ezt a pályán is vissza tudtuk adni. Játékosaim nagyon motiváltak és fegyelmezettek voltak mindkét térfélen, megérdemelték ezt a győzelmet! A 26 gólpassz nagyon extra teljesítmény, komoly csapatmunka! Ezzel a sikerrel matematikailag is bebiztosítottuk, hogy az alapszakasz után a felső ágon kezdhetjük majd a rájátszás küzdelmeit. Büszke vagyok arra, amit közösen ezzel a fiatal csapattal összehoztunk!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában