Az iskola eddigi legnagyobb sikerét érték el

2024.02.06. 17:15

Diákolimpiai bajnok a Kölcsey-gimnázium futsalcsapata

Története során először ünnepelhetett diákolimpiai aranyérmet a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium a futsalosok között, ami jelzi, hogy hatalmas siker az, amit a Kaj András testnevelő vezette csapat véghezvitt Kaposváron. Az ország legjobb csapatai részvételével zajlott döntőn Sinkó Máté a legjobb kapus különdíjat érdemelte ki, a bajnokcsapat edzője titulus pedig értelemszerűen Kaj Andrásnak járt.

Kerkai Attila

A Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium 2023/2024-es tanév fiú futsal V-VI korcsoportos győztes csapata. Felső sor, balról Zsiga Patrik, Molnár Kristóf, Bodrogi Bence, Horváth Balázs, Dobos Benedek. Elöl, balról Molnár Klaudia testnevelő, Szabó Barnabás, Töttő Levente, Sinkó Máté, Wolf Gergő, Kaj András testnevelő

Fotó: ZH

Kaposváron az ország legjobb 12 futsalos középiskolás csapata, 120 fiú harcolt az érmekért a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Somogy Megyei Diáksport Szövetség által szervezett eseményen. Pest vármegye két csapattal is képviselte magát a legjobbak között, valamint az elmúlt tanévi országos döntő első és a második helyezett csapata idén is a döntős volt.

A zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium pedig ebben a mezőnyben hatalmas sikert ért el az V-VI. korcsoportos fiú futsal országos diákolimpiai döntőn. Az ország 445 intézménye nevezett ebben a kategóriában, ami közel 4500 diák részvételét jelenti az előcsatározásoktól kezdve. A Kölcsey megnyerte a városi, a vármegyei, majd az országos elődöntőt is, ezzel vívta ki a jogot, hogy Kaposvárra utazzon az országos döntőre. A háromnapos rendezvény mind a szervezésben, mind a játékban magas színvonalat hozott. A kaposvári szervezők remek programokkal tették színessé az eseményt, és tökéletes körülményeket biztosítottak a 12 csapat számára. A Kölcsey-gimnázium csapatát egytől egyig ZTE FC játékosok alkották, akik egyben az egerszegi gimnázium tanulói is. Egyesületi szinten Koller Zoltán és Fujsz Ferenc edzéseit látogatják délutánonként, délelőtt pedig a Kölcseyben készülnek az érettségire és a továbbtanulásra.

A szervezők négy hármas csoportot alakítottak ki a sorsolást követően, a zalai gyerekek Veszprém és Baranya vármegye játékosaival mérkőztek meg. Egy, a pápaiak elleni döntetlen (2-2) és egy győzelem a Pécs ellen (2-1) a csoportelsőséget jelentette számukra, ezután pedig a szegedi középiskola következett, ahol egy nagyon magas színvonalú mérkőzésen a 2-2-es végeredmény után a büntetők döntöttek az egerszegi csapat javára. Az elődöntőn már érezni lehetett a tétet, de a lábak nem remegtek meg, és Horváth Balázs egyéni alakítása, majd Sinkó Máté a békéscsabaiak elleni utolsó másodpercekben kivédett büntetője a döntőt eredményezte, hiszen 1-0-ra nyert a Kölcsey. Keretbe foglalták a srácok a tornát, mert a fináléban összecsaptak a pápai Jókai-gimnázium legjobbjaival, és magabiztos 3:0-s győzelemmel megnyerték az országos döntőt.

Különösen örömteli, hogy a játékosok végig kulturáltan, gimnazistához és sportolóhoz méltóan viselkedtek, kivívták emberileg és sportszakmailag is a szervezők és az összes résztvevő csapat elismerését. A két felkészítő Kaj András és Bruszik Péter (utóbbi betegsége miatt nem tudott ott lenni a döntőn, Molnár Klaudia tanárnő kísérte a csapatot Kaposvárra) volt. Sinkó Máté lett a torna legjobb kapusa, Kaj András pedig a legjobb edző elismerésben részesült.

- Nagyon nagy szó és nagy siker ez az iskola életében, de mondhatom, hogy a gyerekek és az én pályafutásomban is - értékelt Kaj András. - Ráadásul fontos a továbbtanulás szempontjából is, hiszen plusz felvételi pontok járnak a diákolimpiai siker mellé. Engem pedig külön boldoggá tesz, hogy valamennyi srácnak két, három, vagy négy évig is voltam az edzője a ZTE-ben, így mondhatom, hogy a szokottnál is jobban kötődöm ehhez a csapathoz. Az ő remek hozzáállásuk és teljesítményük segítségével érhettem el edzői és testnevelői pályafutásom eddigi legnagyobb sikerét.

Nem mellesleg pedig ezzel a sikerrel öregbítették az iskola, Zalaegerszeg és Zala vármegye hírnevét is.

A csapat tagjai: Bodrogi Bence, Dobos Benedek, Horváth Balázs, Molnár Kristóf, Szabó Barnabás, Töttő Levente, Sinkó Máté, Zsiga Patrik, Wolf Gergő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában