Börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség

2024.05.03. 08:43

Épülőfélben lévő házakat fosztottak ki

Éjszaka és fényes nappal is mentek lopni azok a férfiak, akik ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Az ablakot kibontották, de végül nem vitték el

Fotó: Ügyészség

A büntetőügy elsőrendű vádlottja, egy 28 éves tófeji férfi 2022. november 4-én éjszaka ismeretlen társaival keresett fel egy felújítás alatt álló, lakatlan pórszombati családi házat. A kapuról a lakatot levágták, gépkocsival behajtottak az udvarra, majd a házból nagy mennyiségű gipszkartont, gyalult deszkát, vésőgépet, fűkaszát és egyéb elektromos munkagépeket loptak el. Emellett a ház ajtaja fölé felszerelt reflektort is levágták, valamint a ház egyik már beépített ablakát kibontották, azonban azt mégsem vitték magukkal. A lopással több mint 800 ezer forint kárt okoztak.
A fiatal tófeji férfi 2023. január 4-én délután vádlott-társaival - 52 éves tófeji, 27 éves baktüttösi és 47 éves zalaegerszegi férfival - egy vépi, szintén építés alatt álló, még lakatlan családi házhoz mentek.
A tolvajok erővágóval levágták a házhoz vezető földutat lezáró sorompókról a lakatot, valamint az ingatlan bejáratánál a kaput lezáró láncot. Ez után az épület hátulján a teraszajtót benyomták, az épületen belülről a falhoz rögzített OSB-lapokat berúgták, és bejutottak az épületbe. A házból kihordtak a garázsba építőanyagokat, szerelvényeket, szanitereket, fürdőszobabútorokat; összekészítettek elszállításra közel 14 millió forint értéket. Ezen kívül megkísérelték ellopni a házba már beépített padlófűtés tömlőit, ehhez közel 50 helyen elvágták a csöveket, így a rongálással több mint 100 ezer forint kárt okoztak.
Ténykedésük közben azonban a tulajdonos megérkezett a házhoz,  ezért a tolvajok a zsákmányt hátrahagyva elfutottak.
A Lenti Járási Ügyészség a büntetett előéletű férfiakkal szemben lopás miatt emelt vádat, és a két tófeji férfival szemben letöltendő, míg két társukra végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, közölte a büntetőeljárásról tájékoztatva dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A tolvajok elvágták a láncot
Fotó: Ügyészség


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában