Hazai pályán kapott ki az női amatőr kosárlabda NB I két zalai csapata

2024.02.20. 19:00

A Kanizsa végig közel volt ellenfeléhez, a ZTE viszont adott egy félidő előnyt

Mindkét zalai csapat hazai pályán szenvedett vereséget a női kosárlabda amatőr NB I legutóbbi játéknapján.

A labdával a kanizsai Kiss Szabó Eszter a Törökbálint elleni őszi, hazai bajnokin

Fotó: archív/Szakony Attila

Fehér csoport:

ZTE NKK–BKG Prima

Szigetszentmiklós 83-93

(18-24, 22-23,19-23, 24-23)

Zalaegerszeg, 120 néző. Jv.: Bognár, Kovács.

ZTE NKK: Kovács G. 27/12, Óházy 10, Szórád 6, Ács 6/3, Jurkó 13. Csere: Horváth Fru. 21, Kocsárdi, Péterfy, Kiss V. Edző: Rózsás Gábor.

Megilletődötten kezdett a ZTE NKK, az első negyedben összeszedett hátrány pedig rányomta bélyegét a mérkőzés egészére. A folytatásban a hazai csapatnak több jó periódusa és fordítási kísérlete is volt, de az A-csoportos szigetszentmiklósi együttes fiókcsapata ügyesen őrizte előnyét a mérkőzés egészében. Magas színvonalú összecsapást láthattak a nézők, mindkét együttesben akadt több extra egyéni teljesítmény, a végén pedig a nagyobb tapasztalattal rendelkező vendégek örülhettek a győzelemnek. A két csapat ezzel helyet cserélt a tabellán: a ZTE visszacsúszott negyediknek, a Szigetszentmiklós pedig fellépett a 3. helyre.

Rózsás Gábor: „Gratulálok a BKG csapatának a megérdemelt győzelemhez, könyörtelenül kihasználták szinte minden hibánkat. Adtunk egy félidő előnyt, ami egy ilyen erősségű kerettel rendelkező, A-csoportban edződő játékosokkal felálló fiókcsapat ellen nagyon sok. A nagyszünet után szépen küzdöttünk, harcoltunk, de minden komolyabb felzárkózási kísérletünket hárította az ellenfelünk. Továbbra is büszke vagyok csapatom összteljesítményére, nem kell szégyenkezniük a lányoknak. Köszönjük szurkolóinknak, hogy ismét végig buzdítottak minket!”

Zöld csoport:

Kanizsai Vadmacskák SE–ELTE Fortis 53-61

(11-17, 16-14, 8-14, 18-16)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Horváth A., Németh S.

Vadmacskák: Németh L. 8, Rezsek 4, Kiss Szabó 26, Szilágyi 13, Kékesi. Csere: Simon E., Bagonyi 2, Csordás, Scheiber. Edző: Gábor Erzsébet.

Némi izgalom érezhető volt hazai oldalon, hiszen több hét után bizonyíthattak ismét a kanizsaiak felnőtt NB-s mérkőzésen, ráadásul a 3. helyen álló fővárosiak látogattak a Cserháti-sportcsarnokba. A hazaiak nem engedték ellépni ellenfelüket, olyannyira nem, hogy a második negyedet jó koncentrációval sikerült megnyerni. A folytatásban várható volt, hogy a fővárosiak előbb-utóbb felőrlik a zalai ellenállást, ám a hajrához érkezve még mindig csak 6 pont volt az egyetemisták előnye, ami szoros végjátékot ígért. Aztán a végső, kiélezett szituációkban sorra a rutinosabb vendégek hozták a jó döntéseket, ám a KVSE-nek így sem kell szégyenkeznie.

Gábor Erzsébet tanítványaira pedig szerdán újabb nagy feladat vár: a tabellán 8. kanizsai csapat a listavezető Törökbálint vendége lesz a következő fordulóban.

Jók: Kiss Szabó, Szilágyi.

(KA, KL)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában