Ez lesz a 84. alkalom, hogy megrendezik a patinás vetélkedést

2024.01.18. 10:30

Rajt a kanizsai városi sakkbajnokságban

Csütörtökön rajtol a 2023. évi, vagyis a 84. Városi Felnőtt Egyéni Sakkbajnokság és Sziva Antal Emlékverseny Nagykanizsán.

Kühne László

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Chan2545

Még a „vírusidőszak” hatása végett csúszott el úgy kényszerűségből a roppant patinás versengés programja, hogy egy esztendővel korábbinak jelölik az aktuális sorozatot. Múlt év elején, még  a 2022-es esztendő versengésére került sor, jelen időszakunkban pedig, 2024. január 18. és március 18. között a 2023-as bajnokságot rendezik, hogy a sorozat  ne szakadhasson meg. A viadal helyszíne a nagykanizsai Bagonyai Attila Sakk Klub lesz a Sabján utcában.

A fordulók – kilenc lesz belőlük – időpontjai közül az elsőre január 18-án és 22-én kerül sor, az utolsót pedig március 14-én, valamint 18-án rendezik meg, a játéknapokon a partik 17 órától indulnak. A halasztott mérkőzéseket hétfői napokon, szintén délután öttől kell, illetve lehet pótolni, a sorozat eredményhirdetésére március 28-án kerül sor 18 órától.

A verseny lebonyolítása tehát 9 fordulós svájci rendszerű, a játékidő: 2-2 óra 40 lépésre, majd 30-30 perc zászló leesésig, s természetesen a FIDE szabályok érvényesek a bajnokság során.

A helyezések eldöntése pontszám alapján történik, holtversenynél (kettőnél több versenyző esetén is) az első két helyezett két partiban dönti el a bajnoki címet. Ha ez is döntetlen, úgy különböző számítások döntenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában