Szoros és sima vereség

2024.01.22. 15:43

Kovács Georgina 39 pontja sem volt elég a ZTE sikeréhez

Zalai vereségek a női amatőr kosárlabda NB I-ben: a ZTE hosszabbítás után hazai pályán, a Vadmacskák idegenben, nagy különbséggel kapott ki.

Zaol.hu

Rezsek Réka dobta a kanizsai pontok harmadát

Fotó: archív/SzA

Fehér csoport:

ZTE NKK–Bajai NKK 102-104

(22-13, 18-30, 22-23, 27-23, 13-15) - hosszabbítás után

Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok, 150 néző. Jv.: Csák M., Kovács M.

ZTE NKK: Óházy 4, Kovács G. 39/21, Szórád 4, Ács A. 17, Horváth Fru. 9. Csere: Jurkó 23/6, Szakonyi-Nagy 3/3, Péterfi 3/3, Kiss V. Edző: Rózsás Gábor.

Az előző heti, idegenbeli győzelem után bizakodva várta idei első hazai mérkőzését a ZTE NKK. Az első negyedben a hazaiak akarata érvényesült, a második tíz perc közepétől azonban őrült rohanás vette kezdetét. A Baja elkezdte ledolgozni a hátrányát és meglehetős „káosz” uralkodott el a játéktéren. A Baja fordított, majd a második félidőben növelte az előnyét (48-56). Védekezésről nem igazán lehetett beszélni, igyekeztek túldobni egymást a felek, aztán utolérte ellenfelét a ZTE NKK (77-77), de megint a Baja került előnybe. Jurkó kosaraival a rendes játékidő döntetlennel zárult. A ráadás öt percében is nyílt volt a mérkőzés. A közel negyven pontig (39/21) jutó Kovács Georgina büntetőivel ismét döntetlen volt az állás, de a Bajának volt még egy dobása.

Rózsás Gábor: „Gratulálok a Bajai NKK-nak a győzelemhez! A találkozó jelentős részében az történt, amit az ellenfelünk akart. Alapvetően csak játszogattunk a tűzzel, míg végül meg is égettük magunkat. Azt éreztem, hogy az eddigi extra szereplésünk és a tabellán elfoglalt jó helyezésünk miatt fiatal játékosaink felesleges plusz nyomást helyeztek magukra, s ez nagyon sok volt a figyelmetlenséget eredményezett a tömött lelátó előtt. A feladat adott: a hibákból tanulni kell és ebből ismét fejlődni. Köszönjük lelkes szurkolóinknak a buzdítást!”

Zöld csoport:

Kiss Lenke KA–Kanizsai Vadmacskák SE 75-47

(20-8,23-15,21-8,11-16)

Budapest, 50 néző. Jv.: Kruk, Pohánka.

Vadmacskák: Scheiber 5, Rezsek 16/3, Kiss Szabó 7, Szilágyi L. 13, Kékesi 5. Csere: Simon E., Csordás, Simon A., Bagonyi. Edző: Gábor Erzsébet.

A tabella második helyén álló akadémistákhoz látogatott a kanizsai női kosárlabda együttes, mely határozottan kezdett, viszont a lendület gyorsan alább hagyott, az esélyesebb ellenfél pedig kíméletlenül kihasználta a megingást és már az első tíz perc után tekintélyes előnyből folytathatta a meccset. A második etapban már ponterősebbek voltak a nagykanizsaiak, de Rezsek Rékáék nem tudtak zárkózni. A nagyszünet után is tovább tartott a Kiss Lenke KA lendülete, a vendéglátók lényegében eldöntötték a találkozót, a dél-zalaiaknál a padról beszállók ezúttal pont nélkül maradtak. Szépségtapasznak ugyanakkor még ott volt az utolsó felvonás a Vadmacskák részére: összekapták magukat Gábor Erzsébet nyolcadik helyen álló tanítványai és nyerték is a záró tíz percet.

Jók: Rezsek, Szilágyi L.

(KA, KL)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában