Átadták a város sportdíjait

2024.01.26. 19:00

Keszthely kiválóságait ünnepelték a hagyományos gálán

Keszthely sportolóit ünnepelték s köszöntötték a hagyományos év eleji gálán, amelyen a város vezetői 13 díjat, oklevelet adtak át.

Péter B. Árpád

A legjobb sportteljesítményeket ismerték el. Az idei díjazottak Keszthely vezetőinek társaságában

Fotó: Halász Gábor

Az emberi erőforrások bizottságának hagyományos rendezvényén Manninger Jenő polgármester kiemelte, „a sportolók közössége egy nagy család”, s öröm, hogy Keszthelyen sok a sikeres egyesület és sportember. Hozzátette, azért dolgoznak a jövőben is, hogy a paletta tovább bővülhessen, színesedjen.

Csótár András, a bizottság elnöke arról beszélt, a sokszínűségben közös jellemvonás, hogy mindannyian elkötelezettek „a sport és Keszthely ügye iránt”.

– Összetartozunk, egységet alkotunk s mindannyian a várost erősítjük – fogalmazott a politikus. – Magyarország jövője a gyermekeinkben él tovább, s az ő testi, lelki, szellemi nevelésüknek elengedhetetlen része a folyamatos mozgás, sportolás és a jó közösségben eltöltött értékes idő. A sportra nekünk is stratégiai területként kell tekintenünk.

A gála megszervezését ezúttal is segítette Nemes Klára képviselő, a város díszpolgára, dr. Iglódi Endre pedig Keszthely sporthagyományait és jelenlegi sikereit méltatta, megemlítve, hogy a városhoz kötődő versenyzők idén ott lesznek a labdarúgó-Eb-n, az ötkarikás játékokon s a paralimpián is.

Az év edzőjének járó elismerést Keczeli Zoltán kapta, mellette Nemes Klára, Csótár András és Manninger Jenő
Fotó: Halász Gábor

A Város sportjáért-elismerést dr. Kardos József, a Keszthely Városi Diáksport Egyesület (KVDE) elnöke s atlétikaedzője, a legjobb trénernek járó díjat Keczeli Zoltán, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub (KEL) elnöke, sportszakmai vezetője vette át. A felnőtt férfiak között Péter Benedek triatlonos és atléta, a nők mezőnyében pedig Major Veronika sportlövő olimpikon kapta meg a rangos elismerést. Előbbi a KVDE atlétája s a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. triatlonversenyzője, utóbbi pedig a KEL kiválósága.

Mellettük, különböző kategóriákban Csikós József, Döbröntei Máté, Svastits Attila, Szakonyi Balázs, Csahóczi Kamilla, Takács Áron, a HÍR-SAT BHC, s megosztva Holló János és Pécsi Attila érdemelte ki a város sportdíját.

A gálán felléptek a Festetics György Zeneiskola tanárai és növendékei, s a jelenlévők láthatták, hallhatták Hertelendy Attila, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészének műsorát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában