Az egerszegi sportuszoda első versenyét  is megrendezték

2023.12.03. 13:24

Torta is dukált a Zalaco-ZÚK 30. születésnapjához - fotógalériával

Az idén harmincéves Zalaegerszegi Úszó Klub vasárnap ünnepelte a kerek évfordulót és a programban mi más, mint egy úszóverseny is szerepelt. A három évtizedes múlt ma már kötelez és a Zalaco-ZÚK rendszeresen szállítja a jobbnál jobb eredményeket.

Kerkai Attila

Horváth Csaba (jobbról) és Belső Gábor kezében az önkormányzat által adott elismerő oklevét, amit Balaicz Zoltán (balról) adott át a ZÚK vezetőinek

Fotó: Szereres Péter

Többek között ez is elhangzott a vasárnap délelőtti ünnepélyes eseményen, melyen megtelt a tavaly átadott egerszegi új sportuszoda lelátója is. Belső Gábor, az úszóklub elnöke köszöntötte a megjelenteket és kiemelte: a mostani eseményük egyben a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda első versenye is egyben. 

A klub névadó támogatója, a Zalaco Zrt. nevében Simon-Németh Adél kommunikációs munkatárs Berta László, a Zalaco Sütőipari Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója üdvözletét is tolmácsolta, aki elfoglaltsága miatt ezúttal nem lehetett jelen. Mint elhangzott, fontos a cég számára a társadalmi szerepvállalás, és örömmel teszik ezt, hiszen fiatalok fejlődését segíthetik.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere először is köszönetet mondott mindenkinek ezért a harminc esztendőért, akik tettek érte, hogy az egerszegi úszósport újjászülethetett. Felidézte a város első embere, hogy 1969-ben létesült a megyeszékhelyen a korábbi fedett uszoda, s ezzel egy időben az egerszegi úszósport is fejlődésnek indult. Amikor aztán 1991-ben a két évig tartó felújítás miatt nem volt hol úszni, megszűnt a korábbi klub is. Ekkor Horváth Csaba megalakította a Zalaegerszegi Úszó Klubot, aki testvérével, Horváth Tamással végig részt vett a munkában és a klub fejlődésében. Amikor az új uszoda kivitelezése megkezdődött, a város segítségével sikerült megtalálni azt az áthidaló megoldást, hogy a versenyzők fejlődését ne vesse vissza a vízfelület hiánya (ekkor Zalaszentgrótra jártak át edzeni az egerszegi úszók - a szerk.). 2022-ben pedig birtokba vehették az immár vadonatúj sportuszodát, s azóta Zalaegerszeg is csatlakozott az Úszó Nemzet Programhoz. Balaicz Zoltán a kerek évforduló alkalmából az önkormányzat elismerő oklevelét adta át Horváth Csaba vezetőedzőnek.

Születésnaphoz torna is dukál, aminek felvágásához Horváth Csaba Kosaras Ágnest kérte fel, mert mint mondta, az elmúlt harminc év alatt mindig számíthatott rá.

-Szeretném megköszönni ezt a harminc évet mindenkinek, aki segített bennünket. A sikereink nem születhettek volna meg a város támogatása, a nálunk sportoló gyerekek és szüleik kitartása nélkül. Mindenkit büszkeség tölthet el, ahol ilyen közösséget alkotnak -  fogalmazott Horváth Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában