Az új év elején is vár feladat a masters súlyemelőre

2023.12.14. 13:00

Danicser Anita szerencsi győzelme

A Szerencsi VSE és a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztályainak közös szervezésében Szerencsen, a Kulcsár Anita Sportcsarnokban rendezték meg XI. Szabó Ferenc Emlékversenyt a masters korosztályú súlyemelőknek.

Kerkai Attila

Danicser Anita (balról) és a szerencsi viadalt létrehozó Pátrovics Géza

Fotó: ZH

Szabó Ferenc a magyar súlyemelés ikonikus alakja volt, aki katonatiszti hivatása mellett egész életét a súlyemelő sportnak szentelte és élete végéig indult a masters nemzetközi és hazai súlyemelő versenyeken. Mestere és mentora, Pátrovics Géza, a Kazincbarcikai VSE súlyemelő edzője és versenyzője alapította meg a Szabó Ferencről elnevezett versenysorozatot, melyet mint emlékversenyt minden év végén rendeznek meg a masters súlyemelők számára.

Az erőemelő viadalokon is nagyon aktív Danicser Anita súlyemelésben a ZTE SK sportolója, és ezúttal is az egerszegi színekben bizonyított. A W 40-44 korcsoportban, a +87 kg-os kategóriában indult és a népes mezőnyben a hölgyek között első helyet szerzett. Eredménye: 48 kg (szakítás), 57 kg (lökés 105 kg (összetett).

Danicser Anita  munkával zárja az évet, hiszen az új év elején Németországban szeretne indulni egy nemzetközi viadalon és jó eredményt szeretne elérni ott is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában