A Kanizsa Sörgyár SE-nek van esélye a felsőházba jutni

2023.12.29. 18:00

A zalai egyesület először látott vendégül női asztalitenisz Extraliga-fordulót

A Kanizsa Sörgyár SE rendezte meg a női asztalitenisz Extraliga 7. és 8. fordulóját, a hazai élmezőny tagjai a Kanizsa Arénában gyűltek össze.

Varga Andor

Ivana Vejnovic volt a KSSE legjobbja

Fotó: Szakony Attila

A házigazdára három fellépés várt, pótolnia kellett ugyanis egy elhalasztott meccset is.

Kanizsa Sörgyár SE–NAC Nyíregyháza 5:2

A hazai győztesek: Tominjak 2, Vejnovic, Orbán és a Vejnovic-Tominjak páros.

A kissé tartalékos nyírségiek ellen legjobb összeállításában állt fel a kanizsa. Vejnovic és Tominjak a küzdelmes páros siker után a papírformának megfelelően hozta egyeseit és ezzel el is dőlt minden.

KSSE–Győri AC 2:5

Gy.: Vejnovic, Tominjak.

A győrieknek felnőtt és utánpótlás válogatottjuk, valamint paralimpikon játékosuk is van, így a hazai győzelemhez nagy bravúr kellett volna. Az utolsó két egyesre még megvolt a kanizsai fordítás esélye (2:3), ám ez végül nem jött össze.

KSSE–Bp. Erdért SE 1:7

Gy.: Kele.

A negyedik fordulóból elhalasztott mérkőzésen a bajnokság nagy esélyese ellen játszottak a sörgyáriak, keretük fiatal játékosait bevetve. Az eredmény ezúttal másodlagos volt, a lényeg, hogy a zalai tehetségek válogatott klasszisok ellen gyűjthettek tapasztalatot.

– Először rendeztünk Extrliga-fordulót és a visszajelzések alapján nem volt hiába a szervezésbe fektetett energia – értékelt Jakabfi Imre, a Kanizsa Sörgyár SE csapatvezetője. – És ezt még tetézte, hogy csapat is remekül szerepelt. Az alapszakaszból még három forduló van hátra, ekkor játszunk közvetlen riválisainkkal, a Kecskeméttel, a Soltvadkerttel és a Kiskunmajsával. Ezeken a találkozókon dől el, hogy a felső-, vagy az alsóházban folytatjuk-e a küzdelmet. Sok eredmény hiányzik még a tabellából, így a jelenlegi ötödik helyünk nem tekinthető reálisnak, de már az is óriási eredmény, hogy van esélyünk a legjobbak közé kerülni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában