Most is nagyon jól céloztak...

2023.12.14. 09:39

A nemzeti számok bajnokságán is erős volt a zalai jelenlét

A légfegyveres országos bajnokság után, ami zalai szempontból remekül sikerült, a nemzeti számok magyar bajnokságán is kitettek magukért a zalai klubok sportolói.

Kerkai Attila

Szedlák Ádám, most az idősebb korosztály képviselői között is a legjobb lett

Fotó: ZH

A nemzeti számok bajnoksága annyiban tér el a hagyományos, úgynevezett olimpiai számokétól, hogy kevesebb a lövésszám, illetve a puskásoknál eltérő az irányzék. Célozni viszont itt is jól kell! A zalai színeket a ZTE SKK, BEFAG Keszthelyi Erdész LK és a PLE Zalaegerszeg képviselte, közülük a legnagyobb létszámban a ZTE SKK sportolói indultak. Összesen 16 éremmel tértek haza 8 arany, 5 ezüst, és 3 bronz elosztásban.

A ZTE KK versenyzői a légpuska férfi egyéni számában Havasi Ferenc (188 kör) arany, Csókási Tibor (186) ezüstérmet szerzett. Csapatban pedig a Havasi Ferenc, Csókási Tibor és Horváth Tamás összetételű csapat, férfi légpuska 20 lövéses kategóriában aranyérmet szerzett 541 körrel. A felnőtt női kategóriában a ZTE SKK csapata zsinórban harmadik éve gyűjti be az aranyat Horváth Orsolya, Havasiné-Beke Zsuzsanna és Szabó Zsófia összeállításban (459 kör.). A légpuska junior leány számában a Benedek Ágnes, Szabó Zsófia, Remi Jázmin csapatban 511 körrel, új országos csúccsal aranyérmesek lettek, Szabó Zsófia egyéniben ezüstérmesként zárt (179). A junior fiúknál a csapat - Bencze Richárd, Csárdi Máté és Németh Benedek - szintén aranyérmet szerzett (381).

Az egerszegi lövészek (külön nem jelöltek a ZTE SKK sportolói).  Hátsó sor (balról): Horváth Tamás, Havasi Ferenc, Havasiné-Beke Zsuzsanna, Süle Nimród, Bencze Richárd, Csárdi Máté, Varga Petra. Elöl: Horváth Regina, Horváth Orsolya, Havasi Bálint, Havasi Balázs, Tavaszy Norbert Tamás (ZPLE), Azcél Alíz, Gombócz Tímea. 
Fotó: ZTE SKK

Az ifjúsági kategóriában a ZTSKK-ból főleg serdülő korú versenyzők álltak lőállásba, de így remek eredményeket értek el. Fiúknál légpuska egyéniben Süle Nimród aranyérmes (178), Havasi Balázs ezüstérmes (167) lett, csapatban pedig a Süle Nimród, Havasi Balázs és Havasi Bálint hármas szintén aranyérmet vitt haza új, 499 körös országos csúcsot elérve. A leányoknál ezüstérmes lett Gombócz Tímea (176), csapatban pedig bronzéremmel tért haza a Gombócz Tímea, Horváth Regina és Aczél Aliz alkotta trió (377).A ZTE SKK tagjai a légpisztolyos számokban is nagyon eredményesek voltak. A felnőtt női kategóriában a Remi Jázmin, Szabó Zsófia, Benedek Ágnes összeállítású csapat 519 körrel bronzérmes lett. A junior lányoknál egyéniben Szabó Zsófia (180) ezüst-, Remi Jázmin (180) pedig bronzérmet szerzett. Csapatban pedig a Remi Jázmin, Szabó Zsófia, Benedek Ágnes trió bajnoki címet szerzett (531).

A BEFAG Keszthelyi LK sem maradt érem nélkül. Egy fiatal tehetség bontogatja a szárnyát a Balaton-partiaknál, hiszen a 13 esztendős Szedlák Ádám már a korábbi korosztályos bajnokságon is bajnoki címet szerzett. Ezúttal sem adta alább, ráadásul ezúttal az ifjúsági fiúk mezőnyében (14-18 évesek) állt lőállásba. A tőle már megszokott nagy fegyelemmel és koncentrációval, egyenletes teljesítményével a maximálisan elérhető 200 körből 185 kört lőtt

A PLE Zalaegerszeg három tagja is dobogóra állt, ketten közülük annak is a legmagasabb fokára. A légpuska junior fiúknál Tavaszy Norbert 163 körrel lett bronzérmes, a légpisztolyosok szenior kategóriájában pedig két elsőség született. A 60 év felettieknél Szabó Béla 184 körrel győzött, a 70 évnél idősebbek kategóriájában pedig Ruzsin Pál 173 körrel végzett az élen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában