Ki indul meg felfelé?

2023.11.24. 12:50

Szombat este, edzőváltás közben fogadja a Sopron a ZTE KK-t

Szombat este Sopronban folytatja az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságot a Zalakerámia-ZTE KK. A 9. fordulóban két olyan csapat mérkőzik 18 órától, mely az előző két találkozóját elvesztette.

Varga Andor

A labdával Csuti Kornél a Sopron elleni Göcsej Kupa döntőn.

Fotó: archív/Szekeres Péter

A leghűségesebb magyar város csapata az egerszegiekhez hasonló utat járt be eddig a bajnokságban: felejthetően kezdett (vereség a Kecskemét, a Szolnok és a Körmend ellen), majd összekapta magát (két vállra fektette a Pécset, a Kaposvárt és a Paksot), de megint porszem került a gépezetbe, hiszen a Falco és a Debrecen is győzni tudott ellene. Ezt a hullámzást pedig nem nézte jó szemmel a klub vezetése, mely csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott Bors Miklós vezetőedővel. A csapatot a ZTE ellen az eddigi másodedző, Baksa Szabolcs készíti fel – Sterbenz László szakmai igazgató segítségével.

Közben a héten majdnem amerikai centert is igazolt az SKC, ám a jelölt, Makol Mawien fennakadt az orvosi vizsgálaton, így nem kötöttek vele szerződést. A csapat honlapjának az átmeneti szakvezető megerősítette: zaklatott napokon vannak túl, ám mindent elkövetnek, hogy a ZTE KK vendégjátéka végén győzelmet ünnepelhessenek.

Ha már a Sopron centergondjait említettük, ki lehet emelni, hogy a ZTE viszont talán itt a legerősebb, hiszen Ostojic és Tóth Ádám mellett Csuti is bevethető a palánk alatt. Ez különbséget jelenthet szombaton a zalaiak javára, de persze csak akkor, ha sikerül javítani az elmúlt két meccsen (a Kaposvár és a Paks ellen) mutatott gyenge játékon.

A két csapat a felkészülés során kétszer is találkozott és mindig a vendégek nyertek: Egerszegen, a Göcsej Kupa döntőjében (102-103 - hosszabbítás után) és a soproni Krasznai Ferenc Emlékmérkőzésen (94-96) is. Zalai szempontból az lenne a jó, ha folytatódna ez a sorozat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában