Nagy bravúrt vittek véghez idegenben a kanizsai kézisek

2023.11.30. 16:41

Egyik legfőbb riválisukat győzték le a férfi kézilabda NB II-ben

Kühne László

Szabó Gergely (a labdával) és társai a szezon legjobb meccsét játszották Balatonbogláron.Fotó: archív/Szakony Attila

Éles és fordulatos találkozón, idegenben győzte le egyik legnagyobb riválisát a Nagykanizsa a férfi kézilabda NB II 9. fordulójában.

NEKA U21–Nagykanizsa 28-31 (16-16)

Balatonboglár, 100 néző. Jv.: Fekete, Hajdu.

Nagykanizsa: Oláh – Csordás 12/4, Füstös, Hári 1, Kovacsics, Szabó G. 8, Sass. Csere: Kovács A. (kapus) 1, Bognár P., Péter, Németh B. 2, Apró 2, Vadász 3, Balogh P. 1, Báder 1. Edző: Csalló Ádám.

A forduló előtt az E-csoport tabelláján az éllovas dél-zalai együttes csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzte meg soros ellenfelét. Szoros mérkőzést ígért az is, hogy a két gárda még szeptemberben döntetlent (30-30) játszott egymással Kanizsán.

A hazaiak kezdték sokkal jobban a mérkőzést (9-2), ám ezzel nem dőlt még el az összecsapás, a vendégek Csordás Marcell vezérletével kezdtek el visszakapaszkodni (10-8). A szünetre meglett az egyenlítés is, de fordulás után ismét a NEKA percei következtek. Szabó Gergelyék azonban nem hagyták magukat és amikor a Kanizsa négygólos előnybe került, már érezni lehet, hogy zalai szempontból nagyon jó vége lehet ennek a meccsnek. A boldog vég pedig azt jelenti, hogy a Kanizsa nagyon fontos két ponthoz jutott a bajnokságban. A vendég csapat minden tagja átlag felettit nyújtott ezúttal, Csordás pedig a mezőny legjobbja volt.

A zalaiak vasárnap (18 óra) a Pécsi VSE otthonában játszanak az E-csoportban, míg a Tungsram SE szintén NB II-es női csapata szombaton Siófokra utazik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában