Szombaton a Szeged lesz a ZTK ellenfele a teke BL-ben

2023.11.23. 17:28

Az egerszegiek a nyolcaddöntőben szeretnének visszavágni az őszi bajnoki vereségért

Bajnokok Ligája mérkőzést játszik szombaton (14 óra) hazai környezetben a ZTK-FMVas férfi tekecsapata. A legjobb nyolc közé kerülésről döntő párharc nyitánya mindenképp nagy jelentőségű ütközet lenne, de most ráadásul az ősi rivális Szegedi TE lesz az ellenfél.

Bedő István

A bajnokságban idén ősszel találkozott már a két csapat. A képen a ZTK egyik alapembere, a korábban Szegedről igazolt Kakuk Levente gurít

Forrás: ZH-Archívum / Szekeres Péter

A hazai bajnokság őszi fele már több héttel ezelőtt véget ért, így elsőként arról kérdeztük Fehér László edzőt, miként tudtak formában maradni a BL mérkőzésre.

– Az őszi idény után beiktattam kemény edzéseket, mellette pedig igyekeztünk játékban maradni. Ennek jegyében nemrég például Bábolnán szerepeltünk egy emléktornán – mondta el a tréner. – Nem estek ki a ritmusból a játékosok, úgy is mondhatnám, versenyben vagyunk. A nagy szünet azért nem jött jól számunkra, az őszi idény végére ugyanis kezdett formába lendülni a csapat. Bizakodom, hogy a jó teljesítményt a Bajnokok Ligájára sikerül átmentenünk.

A bajnokságban hazai pályán kikapott a Szegedtől a ZTK FMvas. A BL-ben azonban más taktikát alkalmazna a hazai csapat: megváltoztatják a pályára lépés sorrendjét. Nem szeretnék, hogy a mérkőzés elején elhúzzon a Tisza-parti együttes, lépést akarnak tartani a vendégekkel. A zalaiak erős kezdéssel szeretnének előnybe kerülni a mérkőzés korai szakaszában, a folytatásban pedig „már csak” tartani kellene a megszerzett vezetést. Hazai pályán csak a győzelem elfogadható, ha a ZTK tovább szeretne jutni.

–  Sokat jelent számunkra, hogy az első mérkőzést hazai környezetben játsszuk – folytatta Fehér László. – Az eredmény függvényében Szegeden már taktikázhatunk, mi alakíthatjuk az erősorrendet. Hangsúlyozom, a bajnoki vereségért szeretnék revansot venni. És hazai pályán olyan eredményt elérni, hogy reális esélyünk legyen a visszavágón a továbbjutást kiharcolni.

A találkozó tehát szombat délután két órakor kezdődik az Ifjúsági Sportcentrumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában