Egy bajnoki cím, öt ezüst és egy bronz

2023.09.25. 19:00

A tófeji birkózólányok mindegyike érmet szerzett a diákolimpián

A leány birkózók diákolimpiai döntőjét Kiskunfélegyházán rendezték meg, ahol a Diák I. korosztály (2010-11) és a Diák II. korcsoport (203-12) képviselői küzdöttek meg a minél jobb helyezésekért. A megmérettetésen a versenyzők iskoláik színeit képviselték, így a zalai fiatalok is, akik eredményesen zárták viadalt.

Kerkai Attila

A tófeji lányok és felkészítőjük, Szanati József. Mindenki éremmel térhetett haza az országos diákolimpiáról

Forrás: ZH

A Zalaegerszegi Birkózó SE versenyzője, Varga Borka az egerszegi Öveges József iskola tanulója a 38 kilogrammosok között lépett szőnyegre és jó versenyzéssel, magabiztosan jutott döntőbe. Az aranycsatában viszont vereséget szenvedett szentesi ellenfelétől, így ezüstérmes lett,  Gerencsér Zoltán edző készítette fel a versenyre.

Az egerszegi Varga Borka bronzérmes lett
Forrás: ZH

A tófeji birkózólányok hatfős csapattal vettek részt az eseményen, valamennyien a Tófeji Kincskereső Általános Iskola tanulói, akiket Szanati József testnevelő-edző készített fel. Erős csapattal érkeztek a Diák II. korcsoportban, mivel már tavasszal, a magyar bajnokságon is az ország legjobbja lett a tófeji együttes a pontversenyben. Ezúttal sem kellet szégyenkezni, mivel mind a hat versenyző éremmel térhetett haza, amiből egy diákolimpia bajnoki cím is jutott Zalába, Tófejre Batta Jázmin révén. Végig magabiztosan, három tusgyőzelemmel abszolválta a 46 kg-os kategória küzdelmeit, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A 32 kg-os Sali Petra az első mérkőzésén, ahogy mondani szokás, az „öltözőben maradt” és vereséget szenvedett soltvadkerti ellenfelétől. Ami, mint később kiderült, az aranyérembe került, hiszen a súlycsoportjában körbeverés alakult ki, így hiába verte meg később a magyar bajnokot és a súlycsoport győztesét is, meg kellett elégednie az ezüstéremmel. Mihalicz Médea a 35 kilogrammban, motivált birkózással jutott a döntőbe, ahol már kevésbé volt koncentrált és kikapott BVSC-s ellenfelétől, de egész napos jó teljesítményét egy második hellyel jutalmazták. Somogyi Virginia a 62 kg-ban első évesként lépett szőnyegre és bátran küzdött a szőnyegen, ami bronzéremre volt elég. Káli Szandra is a fináléban birkózott a +62 kg-osoknál, de ott már nem tudott mit kezdeni a nála tíz kilogrammal nehezebb ellenfelével, így a dobogó második fokára állhatott fel.

A Diák I-es korosztályban a szintén tófeji Erdélyi Friderika a 66 kilogrammos súlycsoportban lépett szőnyegre, s két győzelemmel, remek csípődobásokkal és egy vereséggel szintén ezüstöt vitt haza Tófejre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában