Horgászversenyek Pusztaszentlászlón

2023.07.25. 08:30

Az eddigi legnagyobb versenysorozatra készülnek

Több mint négy évtizedes fennállásának legjelentősebb versenysorozatára készül a pusztaszentlászlói Haladás Horgász Egyesület. Augusztus első hétvégéjén három különálló versenyt is rendeznek a közép-zalai településen.

Gyuricza Ferenc

A pusztamagyaródi Takács Gyula a pusztaszentlászlói tó partján

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről dr. Jandó Zoltán egyesületi elnök tájékoztatta lapunkat. Elmondta: a versenysorozat az eddigi legnagyobb rendezvényük lesz, céljuk pedig az, hogy még jobban megismertessék a festői szépségű tavat a sporthorgászat kedvelőivel. A három verseny között lesz ugyanis olyan, aminek nyílttá tették a nevezését, azaz azon bárki részt vehet.  

- Ez egy 24 órás verseny lesz, ami augusztus 5-én kezdődik, s másnap ér véget – mondta az elnök. – A másik két verseny rövidebb időtartamú, az egyesületi tagjainkat, valamint a Pusztaszentlászlón éves területi engedéllyel rendelkező horgászokat augusztus 5-én, reggel fél hétre várjuk, a gyermekek pedig ugyanazon a napon, reggel nyolc órától, a tó egy másik részén versenyezhetnek. 

Az egyesületi versenyen a szabályzat értelműben személyenként egy bottal, botonként egy horoggal vehetnek részt a horgászok, s bármilyen békéshalas horgászmód megengedett. A mérlegelés során a kifogott halak tömege mellett darabszámát és fajtáját is figyelembe veszik, e végső eredményt ezek alapján állapítják meg. A 24 órás versenyen személyenként két bottal, botonként egy-egy horoggal lehet horgászni, s az eredmény megállapításokat csak a ponty és amur fogásokat veszik figyelembe.  

Részben a versenyekre való felkészülés jegyében, részben az örömteli horgászat biztosítása miatt az egyesület a napokban halasítást is végzett a tónál. Dr. Jandó Zoltán elmondása szerint összesen 720 kilogrammnyi, fogható méretű háromnyaras pontyot telepítettek a vízbe. A halak átlagos tömege két kilogramm körüli volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában