Zalaegerszegi Judo SE

2023.02.24. 09:00

Takács Nóra dobogós az ifjúsági judo ob-n

Szeged adott otthont a cselgáncsozók idei ifjúsági országos bajnokságának. A Tisza-parti városban egy zalai érem született, Takács Nóra jóvoltából.

Kerkai Attila

Az ifjúsági ob-val párhuzamosan felnőtt és junior Magyar Kupát is lebonyolítottak, és közel félezer judós lépett szőnyegre a három korosztályban. A legjobb zalai eredményt a Zalaegerszegi Judo SE fiatalja, Takács Nóra produkálta, aki a 40 kg-os súlycsoportban bronzérmesként zárt. Ugyanebben a mezőnyben a szintén ZJSE-s Volner Panna az 5. helyen végzett. 

A fiúknál a 66 kg-os súlycsoportban Simon Márk (ZJSE) a 9. helyen zárt. A Nagykanizsai Judo Klub–Röntgen Kanizsa sportolója, Vaska Botond a 73 kg-osok mezőnyében hetedik lett. 

Volner Panna, ifj. Nagysolymosi Sándor és a bronzérmes Takács Nóra a szegedi verseny végén
Forrás: ZJSE

A versenyzőket ifj. Nagysolymosi Sándor, Varga Zoltán, Korpos Judith, Márton Tibor, Volner Andrea (Zalaegerszegi JSE), valamint Hóbár-Horváth Edina és Hóbár Péter (NJK-Röntgen Kanizsa) edzők készítették fel. 

A felnőtt (junior) Magyar Kupában, a 73 kg-osok mezőnyében a hat mérkőzéséből négyet megnyerő Mátéffy Gábor (Zalaegerszegi Judo SE) az ötödik helyet szerezte meg. Mátéffy március 4–5-én Lignanóban versenyezhet a junior Európa Kupán. Ódor Noel betegség miatt nem indulhatott az ifjúsági ob-n, de március 11–12-én Zágrábban ismét versenyezhet az ifjúsági Európa Kupán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában