Dakar

2023.01.10. 15:03

Versenyben maradhat a magyar kamion is

Sikerült megoldani a csütörtökön keletkezett motorgondokat, így folytatni tudja a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-ralit a kamionosok között a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió.

MTI

A holland Martin van den Brink kamionja a Vörös-tenger partján. A homok tud gondot okozni a Dakaron

Fotó: MTI/EPA/Dakar team

A Qualisport Racing csapat versenykamionjának a műszaki gondok miatt az ötödik etap gyorsasági szakaszát le kellett rövidítenie, majd a táborban kiderült, hajszálrepedés keletkezett a légszűrőházon, amelyen keresztül a sivatagi por beszivárgott a motorba. A gárda hétfői közleménye szerint komoly erőfeszítéssel és átfogó háttérmunkával el tudták végezni a javítást, amihez előbb be kellett szerezni a szükséges alkatrészt, amely szombatra érkezett meg Magyarországról.

A szabályok pedig lehetőséget adnak arra, hogy az egység ezek után folytassa a versenyt. Az úgynevezett Dakar Experience kategóriába kerülnek, ahol külön értékelik a triót, mely narancssárga rajtszámmal mehet a továbbiakban, és nem rajtolhat a kategória első 25 helyezettje között.

A jövő vasárnapig tartó via­dalon az autósoknál a katari Nasszer al-Attijah (Toyota), a motorosok mezőnyében az amerikai Skyler Howes (Husq­varna) vezet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában