Premier League

2024.04.29. 10:51

Szalah majd felrobbant, de inkább befogta a száját (videó)

A Premier League 35. fordulójának rangadóján a listavezető Arsenal nem hibázott, 3–2-re győzött az észak-londoni derbin a Tottenham ellen. Ez rossz hír a Liverpool csapatának: Szoboszlai Dominikék hátránya három fordulóval a zárás előtt öt pontra nőtt az Arsenal mögött, és persze a Manchester City is előttük van. Ráadásul a West Ham United elleni meccsen Jürgen Klopp és Mohamed Szalah csörtéje is sokat elárult a csapaton belüli hangulatról.

MW

Szalah (képen) és Jürgen Klopp összeszólalkoztak valamin, az egyiptomi focista alig bírt magával

Forrás: AFP

Fotó: BEN STANSALL

Az ősi rivalizáláson túl rendkívül komoly tétje volt a városi rangadónak. Az ötödik helyen álló Tottenham a BL-szereplésért, míg a forduló előtt listavezető Arsenal a bajnoki címért harcolt. A Spurs szerepe ráadásul megkerülhetetlen a Premier League végjátékában, ugyanis Ange Postecoglou együttese a hétvégén a harmadik Liverpool otthonában játszik, május 14-én pedig a címvédő Manchester Cityt fogadja, így akár az is megtörténhet a bajnoki versenyfutásban, hogy a Spurs jelenti majd a mérleg nyelvét – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Az Arsenal első gólja úgy esett, hogy egy szöglet után Pierre-Emile Höjbjerg a saját kapujába fejelt
Fotó: Ben Stanstall / Forrás: AFP

Az Arsenal nem hibázott

Sokan úgy gondolhatták, hogy az észak-londoni derbin a Spurs gondot okozhat az Ágyúsoknak. Ehhez képest a csapatok úgy vonulhattak szünetre, hogy az Arsenal 3–0-ra vezetett.

Ám tegyük hozzá, a vendégek első gólja úgy esett, hogy egy szöglet után Pierre-Emile Höjbjerg a saját kapujába fejelt, a hazaiak eltalálták a kapufát, szereztek egy lesgólt, ami centik híján szabályos lett, és egy tizenegyest is számon kérhettek Michael Oliver játékvezetőn, mert Leandro Trossard a 16-oson belül szabálytalankodott Dejan Kulusevskivel. A bíró továbbot intett, és a gyors kontrából született az Arsenal második gólja, amit Bukayo Saka szerzett.

Az első félidőben még Kai Havertz is betalált. Fordulás után Cristian Romero szépített, majd a 87. percben pedig Szon Hunmgin belőtt egy tizenegyest, 3–2-re jött fel a Tottenham, de többre már nem futotta az erejéből.

Az Arsenal a győzelmével már 80 pontos. A Manchester City pedig 79 pontos, mert később, a forduló utolsó mérkőzésén 2–0-ra győzött a Nottingham vendégeként. S még van egy elmaradt meccse is, vagyis a vesztett pontokat nézve a címvédő áll a legjobban. 

A 75 pontos Liverpoolnak már csak matematikai esélye maradt a bajnoki címre három fordulóval a vége előtt, ráadásul Szoboszlaiék újra az újságok címlapjára kerültek a West Ham elleni mérkőzésen történt jelenet miatt.

Szalah nem akar tüzet szítani

Nem elég, hogy a Liverpool pontokat vesztett a West Ham ellen, az angol csapatnál további feszültséget okoz a Jürgen Klopp és Mohamed Szalah közötti összezördülés – írta meg az Origo. A Liverpoolban Mohamed Szalah csak a 79. percben állt be csereként Darwin Núnezzel és Joe Gomezzel együtt, és amíg a trió a pályára lépéshez készült, a West Ham a 77. percben kiegyenlített. Az egyiptomi focista és Jürgen Klopp ekkor összeszólalkoztak valamin, Szalah alig bírt magával. Klopp a meccs után elmondta, az öltözőben megbeszélték a dolgokat, viszont szerinte nemcsak ő, de Szalah is lezárta az esetet.

Ha most beszélnék, abból tűz lenne

– mondta el az egyiptomi támadó, aki hiába lőtt 41 meccsen 24 gólt a szezonban, a 2017-es érkezése óta mégis az egyik leggyengébb (tavaszi) idényét futja Angliában, ezért sok szurkoló tényleg azt szeretné, hogy Szalah már 2024 nyarán távozzon. Egy, a csapathoz közel álló forrás szerint a Szalah-ban felgyűlt feszültség, a frissen kapott gól, és az, hogy csupán a hajrában állt be csereként, együtt járult hozzá ahhoz, hogy így reagált Klopp üdvözlésére. 

A Liverpool a hétvégén, vasárnap este a Tottenham csapatát fogadja, jövő héten az Aston Villa vendége lesz, majd a Wolverhampton ellen, az Anfielden zárja a Premier League 2023–24-es szezonját.

Premier League, 35. forduló:

Tottenham Hotspur–Arsenal 2–3 (0–3)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában