Botrány

2024.05.15. 08:47

Meg akarta károsítani a fővárost Magyar Péter jelöltje

Ordas Eszter és társai kartellbe szerveződve próbálták megcsapolni a BKV-t – derül ki a Mandiner cikkéből.

MW

Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Egy menetrend szerinti hajóüzemeltetés tárgyában kiírt BKV-tendert próbált megcsapolni Magyar Péter budapesti jelöltje – írta a Mandiner. Ordas Eszter és társai 2020 nyarán igyekeztek a fővárost megkárosítani, nem túl ügyesen, a BKV ugyanis észrevette, hogy a pályázatok jelentős szövegegyezést mutattak, a kartellező négy cég közül kettő pedig röviddel azelőtt alakult meg, ugyanazon a napon. A portál szerint

a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata során a gyanúba keveredett cégek vezetői beismerő vallomást tettek, és ki is szabták rájuk a büntetést, összesen 16,5 millió forintot.  

A Magyar Péterrel oly elnéző balliberális média pedig inkább hallgat az ügyben.

Mindezek ellenére Ordas Eszter a Tisza Párt fővárosi listájának második helyére került.

A portál felidézte: Magyar Péter jelöltjére Karácsony Gergely is utalt egy korábbi bejegyzésében, akkor azt írta a főpolgármester: „Egészen megdöbbentő, hogy kiket akarnak a Fővárosi Közgyűlésbe küldeni a magukat ellenzékieknek mondó politikusok: korrupció és kartellezés gyanújába keveredett cégek lobbistáit.”

A Mandiner cikke ITT olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában