Az 54. Göcsej-kupa súlyemelő verseny remek eredményeket hozott

2024.05.15. 08:49

Országos csúcsok is születtek

Az 54. sorszámot kapta az idei Göcsej-kupa súlyemelőverseny, ami jelzi: egy nagyon régi és nagy hagyományokkal bíró sorozat újabb állomása érkezett el. A Magyar Súlyemelő Szövetség kiemelt versenyeként népes mezőny gyűlt össze és jó eredmények is születtek.

Kerkai Attila

Varga Martin Csongornak, a ZTE SK versenyzőjének egyik sikeres gyakorlata a Göcsej-kupán

Fotó: Szekeres Péter

A ZTE Súlyemelő Klub az 54. Göcsej-kupa megrendezésével több mint fél évszázados hagyományt visz tovább. A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban tizennégy egyesület negyvenkét sportolója indult.

A viadalt Hencz Kornél, a Magyar Súlyemelő Szövetség szakmai alelnöke és dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere nyitotta meg. Több kiváló eredmény született a gyakorlatilag egész napos versenyen, hiszen a különböző korosztályok képviselői más-más idősávban léptek dobogóra. Összesen öt országos csúcs dőlt meg, a legjobb három férfi és női versenyző pedig a ROBI-pontszámítás (a legjobb eredményt elérő) alapján külön díjazásban részesült. A viadalt Egerszegen megtekintő Takács Mária, a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkára és Haragos Attila szövetségi kapitány is elégedett lehetett, hiszen magas színvonalú versenyt hozott az 54. Göcsej-kupa.

A rendező ZTE SK-t Varga Martin Csongor képviselte, aki a junior korcsoport 96 kg-os súlycsoportjában az összetettben elért 235 kg-os eredményével győzött (100 kg szakítás, 135 kg lökés).

A legjobb eredményt elérő súlyemelők. Férfiak: 1. Fekécs Szilárd (Tatabánya SC) 414 pont, 2. Lucz Levente (Tatabánya SC) 368 pont, 3. Fehér Ákos (Haladás VSE) 298 pont. Nők: 1. Szalai Lili (Baranyai SE Tata) 300 pont, 2. Boros Viktória (Haladás VSE) 242 pont, 3. Csillag Anett (BKV Előre SC) 222 pont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában