Oklevelek, serlegek

2022.12.29. 17:59

Évzáró a nagykanizsai galambászoknál

A galambászok ünnepi összejövetelen értékelték a 2022-es évet. A programon a helyi klub több tagja is díjakat vehetett át.

KL

Liplin László balján Nagy Endre, az egyesület tiszteletbeli tagja, valamint Szabó László, a kerületi versenybizottság elnöke

Fotó: KL

A kanizsai J02 Postagalamb Egyesület tagjai egymás között, házon belül állapítottak meg sorrendet, azon eredmények alapján, amiket a versenyzők az idén elértek.

A rövid távú bajnokságon (a feleresztési helyek a csehországi Hustopece, Velká Bítes és Havlíckuv Brod voltak), három verseny alapján első lett Liplin László, megelőzve Nyakas Ferencet és Godina Józsefet. Középtávon (a madarak szintén Csehországból, Prágából, Teplicéből, illetve Melníkből indultak) öt verseny után a Keller Sándor, Tóth Sándor, Liplin László sorrend alakult ki. A hosszú távú bajnokság keretében a németországi Dessau, Magdeburg, illetve Braunschweig településekről repültek haza a galambok, s itt Keller Sándor lett az első, Imre Gyula, valamint Liplin László előtt.

Általános bajnokság (12 versenyút alapján): 1. Keller Sándor 1658,92 pont, 2. Liplin László 1323,08, 3. Imre Gyula 1169,36, 4. Szépfalusi István 843,59, 5. Andik János 824,08.

Az évzárón elhangzott: a versenyszezon túlnyomó részében az egyesületi élgalambok Liplin László egyesületi elnök, valamint Keller Sándor dúcába érkeztek. Három verseny esetében pedig a NyugatDunántúli Versenykerület legjobbja is kanizsai madár lett. Ezeket a sikereket Andik János, Keller Sándor, illetve Liplin László egy-egy galambja érte el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában