Öten érdemelték ki

2022.12.14. 06:50

A Zala megye labdarúgásáért díjakat adták át az MLSZ-nél (galériával)

Az év végéhez közeledve idén sem maradhatott el a Zala Megye Labdarúgásáért-díj átadása, amit mindig december elejére szerveznek meg az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának kibővített elnökségi ülésére.

Kerkai Attila

Csoportkép a díjátadó után: Császár Lajos, Ostrom János, Kovács Tamás, Mocnek Mária, Józsi György, Kaj András és Kutasi Tamás Iván

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A FIFA 1995-ben december 9-ét jelölte a labdarúgás világnapjának. E dátumhoz közel rendezi meg azóta a zalai szövetség is évzáró összejövetelét. Kedden a Göcsej-Palatinus Étteremben a Zala Megyei Igazgatóság a társadalmi elnökség tagjaival tartotta meg szokásos év végi beszámolóját.

Kovács Tamás, a ZMI társadalmi elnökségének elnöke mondott köszöntőt, leginkább a kitüntetetteket üdvözölve. Felidézte az idei munkát, megköszönte a tagoknak, hogy minden találkozójuk határozatképesnek bizonyult. Az igazgatóság munkáját számokkal érzékeltette: idén 2933 találkozót rendezett a ZMI, a megyében 6638 igazolt labdarúgó van. Az elnök az igazgatóság munkatársainak és a bizottságok tagjainak is megköszönte a munkát.

Ezt követően a ZMI megyei igazgatója, Józsi György számolt be a megye labdarúgásának aktuális helyzetéről, eredményeiről. Mint mondta: a megyében 225 csapatot tartanak nyilván, és örömteli, hogy az utánpótlás-együttesek száma növekszik. Több női csapatot szeretnének, ez is fontos feladat számukra. Az igazgató azt is elárulta: a jelenlegi nehéz helyzetben is tervezik a téli műfüves bajnokság megrendezését, valamint a futsalbajnokságot.

Az elhangzott köszöntők, és beszámolók után következtek az esemény ünnepélyes pillanatai, a Zala Megye Labdarúgásáért-díj átadása, amit az elnökség döntése alapján ítélnek oda. Az elismerést idén Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa kapta, aki a klubért és a megye labdarúgásáért is sokat tett az elmúlt egy évtizedben. A sportvezető nem tudott jelen lenni az ünnepségen, így a díjat a nevében Mocnek Mária, a ZTE FC ügyvezetője vette át. Ugyancsak díjazott lett Kaj András, a ZTE FC utánpótlásának edzője, testnevelő tanár áldozatos munkájáért, valamint Kutasi Tamás Iván, a Zalakomár elnöke, aki munkájával segíti az egyesület és a zalakomári labdarúgás fejlődését.

A társadalmi elnökség meghívta a tegnapi rendezvényre azt a két sportembert is, akik év közben részesültek Zala Megye Labdarúgásáért-díjban: az idén 100 esztendős Zalalövő TK edzőjét, Ostrom Jánost, valamint a 2022-ben 70 éves Zalaszentgyörgy SE elnökét, Császár Lajost is köszöntötték.

Végezetül a kibővített elnökségi ülésen részt vevő Vigh László országgyűlési képviselő is köszöntőt mondott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában