Teke

2022.10.10. 08:00

A ZTE-ZÁÉV bronzérmes az NBC Kupában

Kolozsváron zajlott le a héten a női tekések NBC Kupája. A magyar résztvevő, a ZTE-ZÁÉV TK bronzérmet szerzett a viadalon.

Varga Andor

A ZTE-ZÁÉV négyes döntőbe jutott csapata Kolozsváron

Forrás: ZTE-ZÁÉV

Az NBC Kupában a megelőző szezon bajnopki bronzérmesei indulhattak, így került a 14 csapat alkotta mezőnybe a Baján János edző vezette zalaegerszegi együttes is. Amely a selejtezőkben a második legjobb eredményt produkálva került be a négyes döntőbe, majd ott elsőre - mint korábban beszámoltunk róla - kikapott német riválisától.

Így szombat délben a zalaiak a bronzmeccsel zárták szereplésüket Erdélyben, a hazai csapatnak tekinthető Conpet Petrolul Ploiesti ellen. A találkozót magabiztosan, 6:2-re (3547-3369) nyerte meg a ZTE, melyben Airizer (581), Gál (596), Végh-Soltész (610), valamint Nemes-Juhász és a cseréjeként pályára lépő Sabján (608) szerzett egyéni pontot, de Csurgai (575), illetve László (577) produkciója is kellett a sikerhez.

A bronzéremmel a ZTE-ZÁÉV a hírek szerint kiharcolta a Bajnokok Ligájában való indulást is.

A ZTK-FMVas férfi csapata közben Münchenben szerepelt, a Világkupán és nagyon hasonlóan teljesített, mint a női csapat. A negyeddöntőbe a 4. helyen kerültek be a Fehér László edző tanítványai, majd jött egy vesztes elődöntő, német rivális ellen. A vége azonban szép lett: a zalaiak tegnap az osztrák Ordonau elleni 7:1-es (3809-3657) sikerrel szerezték meg a bronzérmet. Egyéni eredmények: Nemes 658, Fehér Z. 657, Farkas Á. 628, Pintér 616, Mazzag 609, Kakuk 641.

Takács László, a ZTK elnöke a helyszínről úgy értékelt: álomként érték meg ezeket a napokat, nagyobb teljesítménynek érzi ezt a 3. helyet, mint a csapat 2018-as Vk-győzelmét. Csak a német (Zerbst) és az olasz (Neumarkt) bajnok tudta megelőzni a zalaiakat, melyek anyagi lehetőségei összehasonlíthatatlanul jobbak: náluk egy-egy játékos a ZTK éves költségvetésének megfelelő összeget keres. A Járfás Szilárdot és Lászlót kényszerűségből nélkülözö egerszegieknél a torna felfedezettje lett Mazzag Dávid, aki 16 éves létére nagyszerűen teljesített Münchenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában