Sikert remél az edző

2022.10.05. 06:50

A ZTE KK a Szegedet fogadja az első fordulóban szerdán

Szerdán 18 órakor a Zalakerámia-­ZTE KK NB I. A csoportos férfi kosárlabdacsapata hazai pályán kezdi meg a 2022–2023-as szezont. Sebastjan Krasovec vezetőedző együttese a nyitányon a Naturtex Szegedi TE-Szedeákot fogadja és a mérkőzés egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek – egyik fél számára sem.

Kerkai Attila

Sebastjan Krasovec, a ZTE KK új vezetőedzője

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Kedden részletesen írtunk a Zalakerámia ZTE KK együttesénél történt változásokról. A kék-fehérek irányítását a nyáron vette át a szlovén Sebastjan Krasovec, aki nem ismeretlenül érkezett Zalaegerszegre. A 44 éves szakember az elmúlt négy esztendőt már a magyar bajnokságokban töltötte: az NB I. B-ben kezdett dolgozni az Oroszlány csapatánál, melyet feljuttatott az élvonalba. Majd az OSE a következő három szezonban stabil taggá vált az A csoportban, továbbra is Sebastjan Krasovec irányításával. 

A váltás ideje a nyáron érkezett el számára, amikor elfogadta a ZTE KK ajánlatát. Augusztus elején kezdődött a közös munka, négy felkészülési mérkőzés és a Göcsej Kupa jelentette a ráhangolódást a bajnoki szezonra. A hazai bemutatkozás előtt kérdeztük a szlovén szakembert. 

– Kérem, értékelje a felkészülést! Milyennek találja, sikerült elvégezni azt a munkát, amit terveztek? 

– Az első néhány forduló alapján ki fog derülni, hogyan sikerült a csapat felkészülése – válaszolta Sebastjan Krasovec. – A tervezett munkát elvégeztük. Játszottunk hat nehéz felkészülési mérkőzést, és remélhetőleg készen állunk a bajnoki rajtra. Néhány dologban még fejlődnünk kell, de ez természetes, hiszen szinte teljesen új csapatunk van. Nem várt esemény volt, amikor több játékos is egyszerre esett ki vírusos megbetegedés miatt, de ezenkívül minden a terv szerint zajlott. 

– Ahogy említette, új csapat épül. Érzése szerint a rajt pillanatában mennyiben áll készen az együttes? 

– Nehéz megmondani. Ami biztos: mérkőzésről mérkőzésre kell koncentrálnunk. Keményen kell dolgoznunk és ezt a mentalitást kell végigvinnünk a bajnokság során is, ha sikeresek akarunk lenni. 

– A Szeged az első ellenfél. Sikerült feltérképezni az ellenfelet? És milyen mérkőzésre számít? 

– A Szeged nagyon erős csapat. A magyar magot sikerült együtt tartaniuk, s hasonló kerettel rendelkeznek, mint a tavalyi bajnokságban. Az irányítójuk nagyon rutinos kosaras, aki abszolút kézben tartja csapatát a pályán. Idehaza kezdünk, ez fontos és mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy sikerrel vegyük az első akadályt, de tudjuk, hogy nagyon nehéz feladat előtt állunk. Abban bízom, hogy a csapat ereje megmutatkozik a találkozón, de negyven percig kell keményen harcolni a siker érdekében. Amihez szurkolóink is segítséget adhatnak a lelátóról buzdításukkal. 

A szerdai nyitány után pedig szombaton igazi presztízsmeccs és rangadó vár a Zalakerámia-ZTE KK-ra, hiszen a Körmend vendége lesz a csapat. A jó és sikeres rajt azért is fontos, hiszen nem lenne mindegy szombaton, hogy győzelemmel vagy vereséggel a háta mögött állna ki a csapat az örök rangadóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában