Hegyikerékpáros viadal

2022.10.17. 11:01

A lengyel bajnok nyerte a Kanizsa Kupát, de a ZKSE is aratott sikereket

Az idei, UCI C2-es minősítésű viadalon hét nemzet (magyar, ukrán, német, osztrák, szlovén, cseh, lengyel) kerékpárosai vettek részt. Ez az erőpróba volt a sportág 2022-es Magyar Kupa-sorozatának második és egyben záró versenye is.

ZH

Az egerszegi érmesek közül Bruchner Regina, Dervalics Gábor, Czenki Tamás és Szücs Borbála

Forrás: ZKSE

Az összesített eredmények alapján a trófeát a férfiaknál a Kanizsán másodikként célba érkezett Palumby Zsombor (SVS Pro Team) szerezte meg, ami öröm zalai szempontból is, hiszen a versenyző egykor a ZKSE-ben nevelkedett. A nőknél Buzsáki Virág (Strűby-Bixs Team) győzött két forduló alapján. 
A megyeszékhelyi klub jelenlegi versenyzői sem szerepeltek rosszul a Csónakázó-tó melletti pályán. Érem ezúttal hat (közte négy arany) jutott a ZKSE-nek: a lányoknál Horváth Anna (U9), valamint Szücs Borbála (U15, másfél perc előny) és Bruchner Regina (U17, 3 percre a másodiktól) végzett az élen; U11-ben Péterffy Róza lett harmadik; Master2-ben pedig a győztes Czenki Tamás, valamint a bronzérmes Dervalics Gábor állhatott dobogóra. 
Külön említést érdemel még Endrédi Máté, aki a junior fiúknál 6. lett – és ezzel bezsebelt 8 világranglista-pontot is. 
A ZKSE további eredményei. Fiúk, U9: 5. Nemes Zsigmond, 7. Szakács Bertalan. U11: 8. Békefi Ábel. U13: 6. Bruchner Máté. U15: 8. Forgács Patrik, 12. Pálos Bence, 16. Nemes Ferdinánd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában