Fogathajtás

2022.09.08. 08:30

Megyei bajnokot is avatnak szombaton Szentgyörgyváron

A Zala Völgye Lovas Egyesülettel közösen szombaton tartja az idei megyei CAN C kategóriás pontgyűjtő kettesfogathajtó bajnokság utolsó versenyét a Zala Megyei Lovas Szövetség. A programnak a szentgyörgyvári pálya ad helyet.

Gyuricza Ferenc

Lebics István egy korábbi versenyen Fotó: Archív

A délelőtt 10 órakor kezdődő rendezvényen három külön versenyszámot láthat a közönség. A CAN C kategória hajtói mellett pályára lépnek a CAN D, azaz kezdő ló vagy kezdő hajtó kategória versenyzői is, majd a délután folyamán vadászhajtással zárul a program. A versenyszámok között fajta-, valamint íjászbemutató is színesíti a programot. Miután a verseny a megyei sorozat utolsó rendezvénye, a bajnoki díjkiosztót is Szentgyörgyváron tartja a szövetség. A megyei bajnokság állása a hat fordulót követően rendkívül kiélezett, a mezőnyt a Zalalövő és Környéke Lovas Sport Egyesület versenyzője, Szalár Róbert vezeti 46 ponttal, őt csapattársa, Lebics István követi 45 ponttal. A megyei bajnoki cím sorsa tehát a szombati versenyen dől el. A harmadik helyen a Lópici Gáspár Lovas Sport Egyesület fogathajtója, Pozvék István áll 25 ponttal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában