Vasárnap újabb köröket megy a mezőny

2022.08.06. 18:40

A spanyol Josep Garcia az EnduroGP szombati győztese

Szombaton lezajlott a Zalaegerszegen zajló EnduroGP világbajnoki futam első versenye, amin spanyol siker született, de van minek örülni magyar részről is, hiszen a hazai induló, Zsigovits Norbert megnyerte az egyik kategória küzdelmeit.

Kerkai Attila

Fotó: Szekeres Péter

A világbajnoki sorozat 6. állomása egyben a magyarországi, azaz zalaegerszegi futam, amely a pénteki szuperteszttel vette kezdetét, a Zalakerámia Sportcsarnok mögött kialakított pályán, ahol a motorosoknak két kört kellett megtenniük és az időeredményeik már beleszámítottak a másnapi, azaz szombati eredményeikbe. Szombaton viszont már kőkemény menet várt a mezőnyre, hiszen három etapot kellett teljesíteniük. reggel, mindjárt az első állomás a Tv-toronynál kialakított, erdei mért szakasz következett (ez jelentette az enduro tesztet) és valóban érdekes pályán haladhattak, meredek ugratókkal és kapaszkodókkal, illetve kanyarokkal. Itt azért látszott, hogy komoly technikai tudás szükséges. 

 

Ezt követte a Bocföldén kialakított crossteszt és itt azért már az elemeknek is jutott szerep. Erős, helyenként viharos szél fújt, ami az indulóknak is okozott gondot, majd egy idő után a hatalmas por is. A második, de inkább a nap harmadik etapjára már minden motoros hatalmas porfelhőt húzott maga után, ami látványnak nem volt amúgy rossz, de aki "kapta" - neki nem volt kellemes. A zalaegerszegi, extrém-teszt (különböző akadályok, kövek, farönkök jelentik ezeket) zárta az etapot mindhárom kör esetében.

 

Nos, a szombati nap végére, a tesztek eredményeinek összeadása után jött ki az aznapi végeredmény. A világbajnoki sorozat, az EnduroGP abszolút szombati győztese a spanyol Josep Garcia (Red Bull KTM Factory Racing) lett 1:01:02,72 órás eredménnyel, akit a brit Nathan Watson (Honda Racing Redmoto) 18,98 másodperces hátránnyal a második helyen követett, míg az olasz és a világbajnoki sorozatban élen álló Andrea Verona (GASGAS Factory Racing) 20,75 mp-es különbséggel a harmadikon.

Magyar részről a KTM-mel versenyző Zsigovits Norbert érte el a nap legjobb hazai eredményét, aki Open 4s (négyütemű motorok) kategóriában győzött a belga Jeremy Herinne (Sherco) és a svéd Robin Wiss (Husqvarna) előtt.

A szombati eredményhirdetést kora este a zalaegerszegi Dísz-téren rendezték meg. A kategóriák győzteseit és dobogósait egyenként szólították az emelvényre. Az EnduroGP kategória legjobbjainak a díjakat Vigh László országgyűlési képviselő adta át.

Vasárnap újabb verseny vár a mezőnyre, és a két nap eredménye alapján az összesített győztest is kihirdetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában