Brazil középpályást is igazoltak

2022.07.14. 20:00

Eduvie Ikoba visszatér a ZTE FC-hez

Tovább bővült a ZTE FC élvonalbeli labdarúgó csapatának kerete, hiszen csütörtökön bejelentették, hogy kölcsönszerződéssel a brazil Diego Santos Carioca is a kék-fehérek keretét erősíti a következő szezonban. És nem csak ő, hanem Eduvie Ikoba is érkezik, aki visszatér.

Kerkai Attila

Eduvie Ikoba újra a ZTE FC közönsége előtt játszhat

Fotó: illusztráció / Katona Tibor

A brazil fiú neve valószínűleg nem sokat mond a zalai drukkereknek, hiszen a középpályás eddig még nem játszott hazánkban. Európában viszont igen, hiszen  három esztendeje a fehérorosz bajnokságba igazolt a Vitebs és a Soligorsk csapatai alkalmazásában állt. Tavaly nyáron aztán az ukrán első ligában szereplő Kolos Kovalivka együtteséhez igazolt és 11 mérkőzésen jutott szóhoz. Márciusban, miután kitört az orosz-ukrán háború,  csapata kölcsönadta a lengyel Jagellonia együtteséhez, melyben nyolc találkozón léphetett pályára és két alkalommal talált be. Kölcsönszerződése után Diego Santos Carioca ismét kölcsönbe érkezik ukrán klubjától, de mint a ZTE FC közölte, vételi opciója lesz a jobb és a bal oldalon is bevethető futballista játékjogának végleges megszerzésére.

A másik érkező Eduvie Ikoba, akit viszont egyáltalán nem kell bemutatni a ZTE drukkereinek. Az amerikai fiú a 2019-2020-as szezonban volt már a ZTE FC futballistája, és az NB I-be feljutott zalaegerszegi csapatban a szurkolók egyik kedvence lett. Hatalmasat fejlődött ugyanis a játéka, abban a szezonban nyolc találatig jutott a ZTE színeiben. A szezon végén a szlovák első ligás Trencsén csapatához igazolt. A transfermarkt.com szakportál adatai alapján 34 mérkőzést játszott a Fortuna Ligában, de idén tavasszal már nem szerepelt az együttesben. Ikoba szabadon igazolható játékosként érkezik.
A 24 éves brazil és az amerikai játékos immár a tizenkettedik új igazolása a nyáron a ZTE FC együttesének (korábban Gergely Botond, Boros Csongor, Csóka Dániel, Klausz Milán, Májer Milán, Christy Manzinga, Oleksandr Safronov, Szenderei Norbert, Mim Gergely érkezett) és vannak még a kölcsönből visszatérők. Ricardo Moniz vezetőedző tehát mondhatni, hogy - ha nem is teljesen új -  egy átalakított csapatot épít, miközben az együttes gerince is együtt maradt.

A ZTE FC-nél a Vasas elleni szerdai felkészülési találkozó után lassan a frissítés következik. Szombaton újabb felkészülési találkozó vár az együttesre, ezúttal Lendván, ahol a szlovén II. osztályú, kidricevói NK Aluminij lesz az ellenfele.
Jövő szombaton pedig Zete Fieszta, benne az AC Milan elleni nagyon várt mérkőzéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában