Új utakon folytatják a hagyományt

2022.06.04. 07:00

Vasárnap rendezik a 15. Intersport Keszthelyi Kilométerek futófesztivált

A pandémia a keszthelyi kilométerek hagyományait is némileg megtörte, de az idén visszakerült a 15. Intersport Keszthelyi Kilométerek a megszokott pünkösdi hétvégére.

Kerkai Attila

Ismét benépesül a város vasárnap futókkal

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

Szombaton és vasárnap rendezik meg a népszerű futófesztivált, amely ismét kétnapos eseménnyé áll vissza. A program az elmúlt másfél évtizedben megszokotthoz képest gyökeresen átalakul. Szombaton 17 órakor nyit a versenyiroda, majd ezt követően tésztapartit szerveznek a rendezők. Ami fontos és lényeges változás, hogy az idén megváltozik a rajt és a cél helyszíne is. A verseny egy 5 km-es pályán zajlik majd, a versenyközpont a Sétálóutca és a Festetics-kastély bejárata között lesz. 

Vasárnap 8.30-kor rajtol el a sprintfutam (2,5 km és 5 km), 10 órakor a 20 km, a 40 km és a váltók mezőnye, 12.30 órakor pedig a 10 km-es egyéni verseny. Az eredményhirdetést 15 órakor rendezik, de a program ezzel még nem ér véget, ugyanis 16.00 és 17.00 órakor gyermekfutamok következnek. 

A 15. Intersport Keszthelyi Kilométerekkel kapcsolatban útlezárásokra kell számítani Keszthelyen. A rendezvény teljes ideje alatt június 4-én szombaton 12.00 órától június 5-én vasárnap éjfélig teljes útzár lesz érvényben a Lehel utca–Kastély utca kereszteződéstől a Szalasztó utcáig. Vasárnap további lezárás lesz 7.00–15.30 óra között a Sopron utca–Bástya utca kereszteződéstől a Kastélykanyarban, a Georgikon utca–Deák F. utca kereszteződéstől a Szalasztó utcán, a Balaton utcán és a Helikon utcán. A rendezvényt a rendőrség és a polgárőrség biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában