Ricardo Moniz és Dragóner Attila ugyanazt vallja: mindenáron győzni!

2022.06.14. 14:57

Szezonnyitó sajtótájékoztató keretében mutatta be a ZTE FC új vezetőedzőjét (videó)

Szezonnyitó sajtótájékoztató keretében mutatta be a ZTE FC új vezetőedzőjét, Ricardo Monizt és Dragóner Attila sportigazgatót. Mindketten ugyanazt a célt fogalmazták meg: egy szenvedélyes és megalkuvást nem tűrő csapatot szeretnének a pályán látni, ami az első pillanattól jellemezni fogja az együttest.

Kerkai Attila

Forrás: Pezzetta Umberto

Az már a keddi sajtótájékoztató előtt ismert volt, hiszen hetekkel korábban jelentették meg az új vezetőedző és a sportigazgató személyét, ám így együtt eddig még nem jelentek meg a sajtó nyilvánossága előtt. Dragóner Attila úgy fogalmazott, nagy lehetőség ez az életében, hogy a ZTE FC felkérte erre a feladatra. Ahogy fogalmazott, pályafutásában is a szenvedélyes győzni akarás jellemezte és ez a mostani feladat is hasonló.
-A tervezhető munkát még precízebben akarjuk elvégezni és száz százalékban arra törekszünk, hogy az utánpótlásban futballozó gyerekek és szüleik is büszkék legyenek ránk - mondta. - A jövő klubja akarunk lenni, hogy sok fiatalt beépítsünk a felnőtt csapatba. megvan a stratégiai terv, a fiatalokkal még többet edzve szeretnénk elérni, hogy a felnőtt csapat tagjaivá váljanak. Ricardo Monizra azért esett a választásunk, mert azonos a habitusunk ezekben a kérdésekben. A mindenáron való győzni akarás.

A holland Ricardo Moniz kilenc esztendeje másfél szezon erejéig volt a Ferencváros vezetőedzője, aki most tért vissza Magyarországra.

-Örülök, hogy kilenc év után visszatérek és gyorsan megegyeztünk- kezdte evvel az 58 esztendős Ricardo Monis – Gyorsan megegyeztünk a ZTE vezetőivel, Attilát pedig ismertem a ferencvárosi időszakomból. Szeretnék egy játszó, fejlődő, fiatal csapatot a pályán látni. Örülök, hogy itt lehetek.
Tulajdonképpen Ricardo Moniz nem cifrázta túl mondandóját, így gyorsan következtek a kérdések. Például az, hogy egy szenvedélyes edző, aki a munkát szereti, illetve, hogy mi döntött amellett, hogy elfogadja a ZTE ajánlatát.

- Ez a feladat nemcsak rólam szól, együtt szeretnék fejlődni a csapattal, és tudásunk maximumát kell adni úgy nekünk, mint a klubban dolgozóknak – válaszolta Ricardo Moniz. – Munkám során mindig ez jellemzett, itt pedig azt a kérést fogalmazták meg velem szemben, hogy egy intenzív futballt játszó csapatot alakítsunk ki. Hogy mi döntött Zalaegerszeg mellett? A válaszom, Attila személye, hiszen ugyanaz a mentalitásunk, ami fontos.

Forrás: Pezzetta Umberto


Dragóner Attila később arról beszélt, hogy a klub filozófiájához illő edzőt kerestek, és akkor kereste meg a holland szakvezetőt.

- Hiszek abban, hogy ezt a több, mint száz éves klubot megfelelő módon képviseljük, és nem hiszünk a középszerűségben. A mi munkánk nem napi nyolc órából áll, hanem sokkal többől. Aki hisz ebben, ő a mi hajónkban fog lenni...

Természetesen a csapat összetételére vonatkozóan is sorakoztak a kérdések, bár egyelőre még túl sok konkrétum nem tudott elhangozni. Dragóner Attila evvel kapcsolatban elmondta, több kiszemeltjük van, van egy-két játékos, akikkel már nagyon közel vannak a megállapodáshoz, de addig, amíg a papírokon nincs végleges aláírás, nem szeretnék bejelenteni az érkezőket. Mint mondta, szerdától egészségügyi és más felmérésekkel kezdődik a munka, de hétfőtől 20 +4 fővel indulnak az edzések. Az első két hétben itthon készül a csapat, majd két héttel később Szlovéniában edzőtáboroznak, ahova reményei szerint már a végleges bajnoki kerettel utazhatnak.

Ricardo Monis evvel kapcsolatban elmondta, vannak neki is kiszemeltjei, akiket szívesen látna a csapatban, de mint mondta, hosszú a felkészülés. Elsősorban olyan játékosokat keresnek, akik csak ide szeretnénk jönni, és itt játszani. Avval kapcsolatban, hogy milyen futballt szeretne kialakítani, a holland edző így válaszolt:
 


- Mindig a lehető legtöbbre törekvő csapatra kell törekedni, aminek gyorsan kell jönnie, már az első bajnoki mérkőzésünkön. Sok klub és csapat elveszti az arcát, mi azonban az elejétől ilyenek akarunk lenni. Elöl és hátul is meg kell erősíteni az együttest, hiszen hátul nem akarunk gólt kapni, elöl pedig szeretnénk gólokat lőni. Nem egy rövid távú projektben  gondolkodunk, hanem  hosszabb  periódusban,  és kellenek majd egyéniségek a pályára és pénz is a megvalósításra, hogy folyamatosan fejlődjünk.

A célkitűzéssel kapcsolatban Dragóner Attila elmondta, ezt majd akkor fogalmazzák meg, ha kialakult a végleges keret. A legutóbbi szezonban kölcsönjátékosként itt szereplők közül senki nem marad, amit úgy indokolt: egyrészt szakmai okok miatt, illetve anyagi szempontok is közrejátszottak benne. Kölcsönből viszont visszatér is visszatér és az első csapattal kezdi meg a felkészülést Németh Dániel, Németh Erik, Szabó Bence, akik valamennyien Lendván futballoztak, valamint Tiszakécskéről Kovács Barnabás is.



A tegnap nyilvánosságra hozott, tervezett felkészülési program.
Június 25.: Nagykanizsa- ZTE FC
Június 29.: Borac Banja Luka - ZTE FC
Július 4-9. szlovéniai edzőtábor.
Július 6.: Slask Wroclaw - ZTE FC.
Július 9.: TSV Hartberg - ZTE FC. Július 13.: Vasas-ZTE FC.
Július 16.: tervezett felkészülési mérkőzés
Július 23.: Zete Fieszta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában