Az autó már hibátlan

2022.06.08. 20:00

Második hellyel folytatta a ralikrossz-ob-t Répási Róbert

A sportágban jól ismert Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pályán, Máriapócson folytatódott a 2022-es országos ralikrosszbajnokság. A pünkösdi hétvégén lezajlott versenyen Répási Róbert (ZoneRX) a második helyet szerezte meg.

VA

Balról Répási Róbert a máriapócsi dobogó második fokán

Forrás: ZoneRX

Korábban írtunk róla: a megyeszékhelyi pilóta számára nem indult könnyen az új szezon. Kitűzte maga elé az Európa-bajnoki szereplést, emiatt kategóriát váltott, ám ez csak leírva ilyen egyszerű. A Skoda Fabia „áthangszerelését” ugyanis rengeteg műszaki probléma kísérte, melyeken nem volt egyszerű úrrá lenni. Ezek után az ob harmadik, máriapócsi futamával kapcsolatban talán a legjobb hír az, hogy az autó immár kifogástalanul működött. 
– A különleges kihívást ezúttal az jelentette, hogy az első napon gyakorlatilag végig ömlött az eső, rettenetesen csúszóssá, kátyússá és nyomvályússá téve a pályát – mesélte Répási Róbert. – Ilyen körülmények között aki nem biztonságit autózott, könnyen a falban találhatta magát, és volt is jó néhány baleset. Szerencsére nekem sikerült a pályán maradni, és a második idővel zártam az első kvalifikációt. 

Ennek a futamnak a rajtját az 1600 köbcentiméteres, kétkerék-meghajtású kategóriában egy baleset miatt visszaintették, az indulásnál azonban az élen Laczkó Lehel és a második helyen Répási Róbert is defektet kapott, így mindkét autón a rajtrácson kellett kereket cserélni. A gyors kezű szerelők megoldották a feladatot, majd jött a futam, melyen Laczkó vezetett Répási előtt, ám a hajrában ismét mindkettejük autója defektes lett… 
– Nem egymásnak okoztuk ezeket, a pálya volt a „hibás” – mesélte az egerszegi versenyző. – Mindketten aszfaltos esőgumikat raktunk fel, ezek azonban nem bírták a murvás részen a kátyúkat, és az abroncs egyszerűen leugrott a felniről. Szerencsére volt némi előnyünk, és bár jöttek ránk a többiek, be tudtunk evickélni a célba az első két helyen. 

És ez a sorrend a két versenyző között a hétvége további részében (második kvalifikáció és a döntő) sem változott, így a szezon harmadik versenyén Répási másodszor lett második. 

– Most már nyugodt vagyok, egyértelmű, hogy tartani tudjuk a célkitűzést, és harcolhatok a dobogós helyekért a szezonban – folytatta az egerszegi pilóta. – Nem találkoztunk még minden versenyzővel, a hírek szerint a következő futamon, a hónap utolsó hétvégéjén Ausztriában is lesznek új arcok és autók a mezőnyben. De nem baj, a lényeg az, hogy a mi autónk rendben van, a csapatunk is olajozottan működik, így csak magunkra kell figyelnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában