Labdarúgás

2022.05.14. 07:00

Zalaegerszegi rangadót rendeznek vasárnap az NB III-ban

Vasárnap a 36. forduló kerül sorra a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában, ahol 17 órától Andráshida–ZTE II. városi rangadót is rendeznek. A Nagykanizsa ugyanebben az időpontban a dobogós Veszprémet fogadja.

Kühne László, Varga Andor

Egy kép a tavaly novemberi ZTE–Andráshida meccsről, amit a kékben játszó házigazda 5-0- ra nyert meg

Forrás: Pezzetta Umberto / ZH-Archívum

Három fordulóval a szezon zárása előtt zalai szempontból a lényegi kérdések már eldőltek a harmadik vonalban. A kiesés a Kanizsa után immár a ZTE második csapatát sem fenyegeti, mint ahogy az is biztos, hogy az Andráshida hátrébb lép egy osztállyal. Ettől függetlenül persze erre a hétvégére is vannak célok, melyeket el szeretnének érni csapataink. 

A Tarr Andráshida házigazdaként sem számít a zalai rangadó esélyesének, főleg, mert a személyi helyzet továbbra sem javul a csapatnál. 

– Vannak sérültjeink, eltiltottunk és olyan játékos is, aki időközben Németországba költözött dolgozni – mondta az edző, Dobos Sándor. – Továbbra is az ifistákra építünk, és ha a kapu előtt elöl és hátul is tudunk határozottabbak lenni, játszhatunk egy jó, rang­adóhoz méltó mérkőzést. 

A ZTE FC II-nél is a fiatalok kapnak főszerepet, hiszen a klub első csapata ugyanezen a napon Kisvárdán játszik. 

– Ettől függetlenül nyerni szeretnénk vasárnap – fogalmazott Koller Zoltán vezetőedző –, az, hogy a bentmaradás megvan, felszabadító erővel hathat a társaságra. 

Az FC Nagykanizsa vezetőedzője, Gombos Zsolt azt emelte ki: a Veszprém elleni meccsen mindkét gárda teher nélkül játszhat, ám így is nehéz találkozóra számít. 

– Vendégünk már biztosan dobogós, mi pedig nem eshetünk ki, a találkozó ettől függetlenül nem lesz egyszerű – fogalmazott a tréner. – A Veszprém remek csapat, a meccset pedig háromesélyesnek érzem, ám hazai pályán nagy bizonyítási vágy munkál bennünk. Mindent meg fogunk tenni, hogy pontot, de inkább pontokat szerezzünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában