Labdarúgás

2022.04.13. 07:00

Zalai derbit rendeznek szerdán az NB III hétközi fordulójában

Hétközi fordulóval folytatódik szerdán (16.00) a labdarúgó NB III. Nyugati csoportjának sorozata. Benne egy megyei rangadó következik, hiszen a Tarr Andráshida az FC Nagykanizsát fogadja, a ZTE FC II. pedig a Kelen SC vendége lesz.

Kerkai Attila

Kékben az Andráshida SC – most újra itthon játszanak, és a megyei rivális az ellenfél

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Bárhogy is áll jelenleg a két együttes, akkor is illik zalai rangadóról beszélni a Tarr Andráshida SC–Nagykanizsa találkozó vonatkozásában. A két csapat múltbéli összecsapásai is erősítik ezt, bár jelenleg az ASC az utolsó előtti és szinte biztos kieső, míg a dél-zalaiak a húszas mezőny kilencedik helyén állnak. A Nagykanizsa a hét végén a Balatonfüredtől kapott ki hazai pályán, előtte múlt szerdán Tatabányán, így Gombos Zsolt együttese hol, ha nem Andráshidán javítana. 

 

Ami a hidaiakat illeti, megfogyatkozott, rendkívül fiatal átlagéletkorú csapatukkal küzdenek, de van, amit nem lehet helyettesíteni, mégpedig a tapasztalatot. 

 

– Most, hogy még sérültjeink is vannak, gyakorlatilag ifjúsági korú csapattal vesszük fel rendre a harcot az ellenfelekkel – jellemezte a helyzetet Dobos Sándor vezetőedző. – Az NB-s tapasztalatot, ami szerdai ellenfelünknél is meglesz velünk szemben, azt nem lehet csak úgy kompenzálni. Viszont szervezettséggel és hozzáállással, harcossággal megteszünk majd mindent. Mi az a csapat vagyunk, amelynek kell a szerencse is. Szerdán egy döntetlenközeli játékban bízom, aztán kiderül, mi jön ki belőle. 

 

A ZTE FC II csapata a Kelen SC otthonába látogat. Az egerszegi fiatalok a bennmaradásért harcolnak – épp a vonal felett vannak –, és a szerdai házigazda, amely egy ponttal gyűjtött eddig többet a ZTE II-nél, hasonló cipőben jár. Érdekes mérkőzés lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában