Diákolimpia

2022.04.01. 19:19

Kupagyőztes zalai dzsúdósok, a versenyt rendező ZJSE diák B csapata volt a legjobb

Két egymást követő hétvégén rendezték meg az utánpótláskorú cselgáncsozók magyar kupáját a diák A és B, illetve a serdülő korosztályban.

Kerkai Attila

A Zalaegerszegi Judo SE diák B korosztályos, kupagyőztes csapatának tagjai a dobogón, előttük pedig edzőik sorakoznak

Forrás: ZJSE

Az országos bajnoksággal egyenértékű vetélkedés a diák A és B korosztályban a zalai megyeszékhelyen zajlott le, és a rendező Zalaegerszegi Judo SE-t kilenc versenyző képviselte a 47 klub 211 indulója között. A ZJSE fiataljai közül a diák B korosztályban Sőtér Sára (36 kg) és Verebi Ádám (60 kg) aranyérmet szerzett, Molnár Adél (36 kg), Horváth Márk (60 kg) és Hencz Hunor (41 kg) nyakába pedig ezüstöt akasztottak. Ezzel az eredménysorral pedig a diák B korosztály összetett versenyét a Zalaegerszegi Judo SE nyerte meg. A diák A korosztályban bronzérmet szerzett Volner Panna (35 kg), míg Gyökeres Bertalan (38 kg) az 5., Pallós Álmos (41 kg) a 7., Sós Lázár (41 kg) pedig a 9. helyen zárt. Edzők: Korpos Judith, Varga Zoltán, Márton Tibor, ifj. Nagysolymosi Sándor. 

 

A Nagykanizsai Judo Klub-­Röntgen Kanizsa versenyzői is érmes helyezéseket szereztek. A diák B korosztályban Tamás Norina (49 kg) meg sem állt az aranyig, Nagy Noel (29 kg) ezüstérmes lett, Nagy Ármin (38 kg) pedig hetedikként zárt. Edzők: Horváth Edina és Hóbár Péter. 

 

Az NTE 1866 fiataljai két pontszerző helyet értek el a magyar kupa keretében: 4. Orbán Noémi (diák A, 41 kg), 9. Varga Gellért (diák A). Edzők: Mester Józsefné, Mester Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában