42. Szlovák Grand Prix

2022.03.31. 20:42

Értékes ötödik helyet szerzett Osbáth Hanna a karateválogatón

Zalai indulói is voltak a Pozsonyban lezajlott 42. Szlovák Grand Prix WKF karateversenynek, ami a magyar válogatott utolsó kvalifikációs versenye volt az idei kadet, junior és U21-es Európa-bajnokság előtt.

Kerkai Attila

Osbáth Hanna és edzője, Takács Virág Vivien

Forrás: Toriki KHKE

A verseny rangját jelzi, hogy 30 országból több mint 1500 versenyző lépett tatamira, köztük a zalaegerszegi Toriki KHKE sportolói, összesen négyen. Szombaton a kadet, junior, U21 és felnőtt versenyszámokat rendezték meg, másnap a fiatalabbak küzdelmei következtek. 

 

Az U14-es korosztályban ott volt Osbáth Hanna (+50 kg), aki nagyon szépen szerepelt a 44 fős, erős mezőnyben: három mérkőzéssel a csoport döntőig verekedte magát. Legyőzött lett, cseh és szlovák riválist is, majd a fináléban ukrán ellenfele törte meg lendületét, Osbáth pedig így a vigaszágon folytathatta. A bronzéremért egy újabb hazai versenyzővel mérkőzhetett, aki jobbnak bizonyult, így az egerszegi karatés az 5. helyen fejezte be a küzdelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában