Dzsúdó

2022.03.16. 07:00

Elsőre nem rossz bemutatkozás az Ek-n az egerszegi Mátéffy Gábortól

Összesen 32 ország 675 résztvevőjével rendezték meg a horvát fővárosban a fiatal cselgáncsozók Európa-kupáját, aminek volt zalai indulója is Mátéffy Gábor, a Zalaegerszegi Judo SE versenyzőjének személyében.

Kerkai Attila

Mátéffy Gábor és edzője, ifj. Nagysolymosi Sándor

Forrás: Zalai Hírlap

Ezzel pedig először vehetett részt zalaegerszegi dzsúdós egy EK-n, és ez a tény önmagában is mérföldkő a Zalaegerszegi Judo SE és persze Mátéffy Gábor karrierjében is. A magyar ifjúsági válogatott tagjaként indult egerszegi judoka a 66 kg-os súlycsoportban mérlegelt, aki az első körben az olasz Drogo Matteo ellen egy vetődéses technikából wazari előnyre tett szert, majd ezt követően leszorítással fejezte be a küzdelmet. Elsőre győzelem, majd következett az izraeli Kloda Gal. Ezúttal az izraeli ellenfél kemény diónak bizonyult és két wazari dobással besöpörte a győzelmet. 

 

– Gábor láthatóan izgult, nem tudta mi vár rá, hiszen élete első EK-versenye volt, ebből messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le – jegyezte meg szereplésével kapcsolatban ifj. Nagysolymosi Sándor edző. – Két további Európa-kupa vár ránk, bízunk benne, hogy sikerül az Európa-bajnoki csapatba kerülést kivívnia az elkövetkezendő versenyeken. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában