Vk-ezüst az Eb előtt

2022.03.09. 19:56

A keszthelyi Major Veronika sportpisztollyal szerzett érmet Kairóban

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, megkezdte nemzetközi szereplését Major Veronika is, aki az elmúlt napokban a Kairóban lezajlott sportlövő világkupán indult. A keszthelyiek olimpikonja értékes vk-ezüsttel gyarapította eddig is remek eredménysorát.

Kerkai Attila

A kairói dobogó tetején a három érmes: Major Veronika, Mathilde Lamolle és Anna Korakaki

Forrás: ZH

Major Veronika, a Keszthelyi BEFAG LK kiválósága Kairóban két számban is indult. A légpisztolyos viadalon nem volt szerencséje, hiszen – ha minimális különbséggel is, de – lemaradt a nyolcas döntőről és végül a 12. helyen zárt. 

 

 

Másik számában, a 25 méteres sportpisztolyban viszont már sokkal jobban szerepelt. Az alapversenyben 580 kört lőtt (286 kört a pontlövés során, 294 kört a gyors részben), és az ötödik helyen jutott a nyolc közé. Az első négyes elődöntőt Major a második helyen fejezte be 18 találattal, és bejutott az úgynevezett éremcsata küzdelmeibe. Végül az aranyéremért a francia Mathilde Lamolle és Major Veronika lőhetett, amiben 16 pontig kell eljutnia a győztesnek. Minimális különbséggel, 16-15-re a francia versenyző bizonyult jobbnak, így Major Veronika ezüstérmes lett, a harmadik helyet pedig a görög Anna Korakaki szerezte meg. 

 

 

A magyar küldöttség három érmet szerzett Kairóban, hiszen Major Veronika ezüstje mellett a női puskás csapat szerzett aranyérmet a 10 méter légpuskaszámban, Pekler Zalán pedig második lett az 50 méter puska három testhelyzetű versenyszámában. 

 

 

– Örülök, hogy sikerült éremmel zárni az év első világkupáját, habár a légpisztoly nem úgy sikerült, mint terveztem, éppen csak lecsúsztam a döntőről – nyilatkozta még a helyszínen a magyar szövetség honlapjának Major Veronika. – A sportpisztoly pontlövés részénél nagyon erős szél nehezítette a versenyt, de a gyors részben sikerült javítanom az eredményemen, amivel döntőbe kerültem. Nagyon örülök, hogy meg tudtam tapasztalni az új rendszerű döntő körülményeit, így tudom, hogy ezentúl mikre kell majd jobban odafigyelnem. 

 

 

Major Veronika az ISSF világranglistáján a 25 méteres pisztolyos számban a második helyen áll, a Kairóban győztes francia Lamolle mögött. 

A légfegyveres Európa-bajnokságot március 18. és 27. között rendezik meg a norvégiai Hamarban, ahol szintén indul Major Veronika. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában