Döntetlen

2022.02.26. 16:26

ZTE FC: Gól nélküli szombat délután

A labdarúgó NB I: 22. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a ZTE FC a tabella harmadik helyén álló Kisvárda Master Good együttesét fogadta. A találkozón nem született gól, pedig ennél mindkét csapat többet remélt.

Kerkai Attila

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

ZTE FC – Kisvárda Master Good 0-0

Zalaegerszeg, 1129 néző. Jv.: Andó-Szabó (Vígh-Tarsonyi, Szalai).

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Halilovic, Sankovic – Meshack (Milovanovikj, 72.), Spoljaric, Tajti (Fehér, 90.) – Koszta (Gergényi, 83.). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Kisvárda: Dombó – Hej, Kravtsuk, Cirkovic, Leoni (Makowski, 91.) – Melnyik, Karabeyov (Zlicic, 83.)– Asani (Peteleu, 76.), Ötvös, Camaj – Mesanovic (Gosztonyi, 91.). Vezetőedző: Révész Attila.

Sárga lap: Halilovic (34.), Serafimov (40.), Lesjak (51.),  Meshack (67.), illetve Hej (18.), Karabeyov (31.), Kravtsuk (58.),

 

 

A háborúba torkollt orosz-ukrán válság következményeként a hazánkban játszó ukrán labdarúgók is teljes figyelemükkel az otthoni események miatt aggódnak. Pénteken, a Paks-Fehérvár FC találkozón például a fehérváriak légiósai nem  vállalták a játékot. Nos, a Kisvárda együttesében is vannak ukrán, vagy ukrán származású labdarúgók  s a találkozó előtt - szóbeszéd szintjén persze  elterjedt, hogy esetleg ők sem lépnek pályára. A választ persze az összeállítás adta meg erre, vagyis  a kisvárdaiak esetében szó sem volt hasonlóról.

Bedi Bence (kékben) és Jasir Asani kettőse a szombati találkozón

Forrás: Katona Tibor/Zalai Hírlap

No, de bármennyire is sajnálatosak és szomorúak a szomszédos országban zajló események,  a lényeg  szombaton délután Zalaegerszegen a futballon volt. Az egerszegiek tulajdonképpen az első perctől átvették az irányítást és gyakorlatilag a  Kisvárda térfelén járt a  labda. A vendégek behúzódtak és egyértelműen az ellentámadásokra rendezkedtek be, de csak nagyon kevés alkalommal sikerült nekik egyet-egyet vezetni. A ZTE FC támadott, de a zárt védelemmel nem sokat tudott kezdeni. Talán az első kaput eltalált lövés  is a 27. percben jött el, amikor Zoran Lesjak kissé jobbról, a tizenhatos sarkától lőtt, de Dombó könnyedén hárított.  Komótos iram mellett zajlott a játék, egy biztos, mindkét csapat tud ennél jobban is futballozni.  Nem sok kockázatot vállaltak fel,  de volt ebben némi indokoltság is: például a ZTE lehet, hogy nem akart nekirontani nagyon az ellenfélnek, hiszen a Kisvárda nem véletlenül áll ilyen előkelő pozícióban. És tud is jobban futballozni, ha akar.

 

 

Az első félidei játék alapján „garatáltnak” tűnt a gól nélküli döntetlen, de persze csak akkor, ha nem változik semmi a második félidőben.  Egy fokkal mintha aktívabban kezdett volna játszani a Kisvárda is, és az 57. percben jött is az a bizonyos veszélyes kontra. Ennek végén Ötvös egy csellel játszotta tisztára magát és 12 méterről kinézte magának a jobb alsó sarkot, ám Demjén nagy vetődéssel védett. Mindenképpen élénkebb lett a találkozó, de sok hibával tarkított is, és nem lehetett mondani, hogy  közel jártak volna a gólhoz a csapatok. Lapokból annál több villant, hiszen a hetedik sárgát is kiosztotta Andó-Szabó játékvezető, pedig egyáltalán nem volt valami parázs ez a meccs. Ahogy közeledett a mérkőzés vége egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy aki gólt szerezne, jó eséllyel meg is nyerné a mérkőzést.

 

 

De nem volt gól, így győztes csapat sem ezen a mérkőzésen, viszont egy-egy ponttal gazdagodtak a felek, A semminél az is több, de több is lehetett volna ebben a találkozóban mindkét csapat részéről. 

 

Waltner Róbert: "Jó mérkőzést játszottunk, két fegyelmezett csapat találkozott. A Kisvárda ott van az élbolyban, így ez a döntetlen most értékes, ráadásul gól nélkül hoztuk le, ugyanúgy, mint az előző találkozónkat. Az első félidőben többet birtokoltuk a labdát, akkor kellett volna gyorsabban forgatni a labdát. Nem éreztem, hogy túl óvatos lett volna a játék, az ellenfél ennyit engedett. Volt a második félidőben mindkét csapatnak egy-két helyzete, és ment mindenki a győzelemért, de most nem sikerült betalálni."

 

Révész Attila: "Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, melyen nem volt olyan ritmusunk, mint az utóbbi mecscseken. A hazai csapat az első félidőben rendkívül szervezetten játszott, de nem tudott helyzetet kialakítani. Az látszott, hogy a túlzott óvatosság nem lesz elég, így a szünetben ezt elmondtuk, és aktívabb lett a játékunk a második félidőre. Voltak helyzetek, kettő is, amiből az egyiket be kellett volna lőni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában