Vívás

2022.02.22. 19:08

Két egerszegi tőrvívóezüst

A Szombathelyi Vívóakadémia SE rendezésében tartották meg a tőrvívók Fülöp Mihály Magyar Kupa-sorozatának harmadik fordulóját, amelyben a Zalaegerszegi Vívó Egylet mindhárom korosztályban indított versenyzőket.

Kerkai Attila

Szabó Bálint a felkészítőivel

A pástokon ugyanis a gyermek, az újonc és a serdülő korcsoportok képviselői csatáztak egymással három napon át. A ZVE nagy létszámú versenyzővel vett részt a viadalon, és két dobogós helyezéssel, illetve három érmes helyezettel zárta a versenyt. Simon Borbála saját korosztályában, azaz az újoncok között mindössze egy találattal maradt le a győzelemről. Simon Borbála az eggyel magasabb korosztályban is indult, és a serdülők mezőnyében is bejutott a nyolcas döntőbe. Ugyancsak a serdülőknél, ám a fiúknál Szabó Bálint rendkívül jó vívással küzdötte magát az aranycsatába, melyben vezetett is, ám sajnálatos sérülése miatt visszalépni kényszerült, de az ezüstérmet a nyakába akaszthatták.

 

A továbbra is az egy éve átadott Iván Dental Vívóteremben készülő ZVE tőrözőinek eredményei biztatók az újabb versenyek előtt.

 

Simon Borbála a felkészítőjével

A ZVE sportolóinak jobb helyezései. Gyermek leány tőr: 12. Tóth Abigél. Gyermek fiú tőr: 11. Szemes Áron, 16. Csiszár Barnabás. Újonc leány tőr: 2. Simon Borbála, 19. Antal Katalin. Újonc fiú tőr: 12. Világhy Szilárd, 18. Csatlós Gellért. Serdülő női tőr: 7. Simon Borbála. Serdülő fiú tőr: 2. Szabó Bálint, 18. Nika Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában